Durerea este cel ma...
 
Notifications
Clear all

Durerea este cel mai frecvent motiv pentru utilizarea canabisului

Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Admin Admin

 

Aproape trei sferturi din prescripțiile de canabis din Germania sunt destinate tratamentului durerii. Dintre cei afectați, 70% percep o îmbunătățire a durerii. Acest lucru este demonstrat de un rezultat intermediar al sondajului de canabis însoțitor al BfArM (Institutul Federal pentru Droguri și Dispozitive Medicale), care a fost publicat în februarie anul curent.

73% din toate rețetele de canabis din Germania sunt eliberate pentru terapia durerii. Acesta este urmat de tratamentul spasticității (10%), anorexiei (6%) și a altor afecțiuni (10%). Medicii prescriu dronabinol în 65% din cazuri, urmat de muguri de canabis, Sativex, extracte de canabis și, în cele din urmă, nabilonă.

 

Ce grupuri de specialiști prescriu canabis?

Aproape jumătate (49%) dintre medicii care prescriu canabis sunt medici pentru gestionarea durerii. Urmează medicina generală (17%), neurologia (12%) și medicina internă (10%).

 

Cât de reușită este terapia cu canabis?

Cel mai mare grup de pacienți cu canabis sunt cei cu durere ca simptom primar tratat. Aici, 34% au simțit că durerea lor s-a îmbunătățit semnificativ și 36% au simțit că s-a îmbunătățit moderat. Aceasta înseamnă că, canabisul medical a reușit să reducă simptomele unui total de 70% dintre pacienții cu durere. 28% nu au perceput nicio modificare a durerii lor.

Dintre pacienții cu scleroză multiplă ca principal diagnostic, spasticitatea s-a îmbunătățit semnificativ în 41% și moderat în 43%.

Datele sondajului arată în continuare că 35% dintre pacienții cu canabis au întrerupt tratamentul în decurs de un an. În 25%, acest lucru s-a datorat efectelor secundare și în aproape 40%, deoarece tratamentul nu a fost suficient de eficient. În 21% din cazuri, persoana în cauză a murit - acest lucru este, de asemenea, considerat ca întrerupere a terapiei în ancheta însoțitoare.

 

Rețetele private nu sunt înregistrate

Este important să rețineți că ancheta însoțitoare nu acoperă toate persoanele care sunt tratate cu medicamente pentru canabis în Germania. Astfel, datele despre auto-plătitorii, persoanele asigurate privat, pacienții internați și persoanele tratate în cadrul studiilor clinice nu sunt colectate. În plus, persoanele care primesc medicamentele finite Sativex sau Canemes conform indicațiilor aprobate nu sunt, de asemenea, înregistrate.

 

Însoțirea sondajului de canabis în Germania - ce este?

În Germania, medicii care prescriu canabis medical în detrimentul asigurării legale de sănătate sunt obligați să participe la un sondaj de însoțire privind utilizarea acestor medicamente. Sondajul este realizat de „Institutul Federal pentru Droguri și Dispozitive Medicale” (BfArM). După trei ani, acest institut a întocmit un sold intermediar cu mai mult de 10.000 de seturi de date care erau disponibile până la data limită de evaluare din 11 mai 2020. Cu un an mai devreme, BfArM publicase deja un rezultat intermediar pe baza datelor evaluate până atunci.

Obiectivele sondajului sunt monitorizarea efectelor secundare și tolerabilitatea produselor de canabis. În plus, sondajul va arăta pentru ce indicații este prescrisă canabisul. Rezultatele vor servi ca bază pentru planificarea studiilor clinice ulterioare.

 

Citiți raportul: https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00103-021-03285-1

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

Quote
Topic starter Posted : 21/04/2021 7:23 am
Share: