Cum se menține cana...
 
Notifications
Clear all

Cum se menține canabisul proaspăt?

1 Posts
1 Users
0 Likes
762 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Ai avut o recoltă bogată sau ai cumpărat mai mult și nu știi cum să-ți menții mugurii proaspeți? Ei bine, în calitate de expert, iată sfaturile mele despre păstrarea corespunzătoare a canabisului astfel încât fiecare muguraș să rămână proaspăt mai mult timp.

Păstrarea mugurilor proaspeți începe practic cu „vindecarea” lor. Vindecarea este procesul în care mugurii proaspeți sunt uscați în mod corespunzător pentru a optimiza potența, terpenele și, de asemenea, pentru a asigura că ceea ce consumi mai târziu este încă neted.

Acest proces este un proces lung, controlat, care extinde stabilitatea conținutului de umiditate și a flavonoidelor, terpenelor și canabinoizilor. Perioada de valabilitate a mugurilor uscați poate fi de până la un an dacă sunt depozitați corect.

În cazul în care îl cumpărați, cumpărarea canabisului de calitate este primul pas. Dar modul în care îl stocați influențează și longevitatea. Razele UV și oxigenul vor degrada canabisul, deci cel mai bine este un recipient etanș, cu conținut scăzut de oxigen, care este opac sau blochează razele UV. Pentru a-l proteja de aer și lumină, depozitați recipientul într-un spațiu întunecat și răcoros.

Deci, dacă cumpărați muguri de înaltă calitate, bine uscați - și apoi îi păstrați corect - știți că vor rămâne proaspeți timp de până la un an.

Cu produsele comestibile, termenul de valabilitate depinde de ingredientele non-canabis utilizate. Produsele de calitate alimentară, metoda de coacere, gătit și alți conservanți sunt cei care îi afectează prospețimea.

Cu alte cuvinte, diferite tipuri de comestibile vor avea durate de depozitare diferite. Ciocolata cu infuzie de canabis este remarcabil de stabilă și poate dura un an dacă este depozitată corect. Produsele de panificație au un interval de timp mult mai scurt și ar trebui consumate în decurs de maxim o lună.

Cel mai bun mod de a păstra un aliment comestibil este de a practica cele mai bune practici tipice la fel ca și în cazul alimentelor obișnuite. Aceasta înseamnă să vă păstrați bunătățile într-un loc răcoros și întunecat, departe de lumina directă a soarelui și de căldură. În cazul produselor coapte, puneți-le în frigider sau chiar în congelator, dacă doriți să le păstrați și mai mult.

Spre deosebire de alte produse de canabis, nu există semne de întrebare atunci când vine vorba de a evalua dacă un aliment infuzat cu canabis este încă proaspăt; la fel cum știți când o pâine s-a stricat, veți ști și când s-a stricat un aliment infuzat cu canabis. Căutați semne tipice, cum ar fi prezența mucegaiului sau a mirosului neplăcut.

Cartușele cu canabis pentru vapat au de obicei durata medie de valabilitate un an. Totuși, în timp, potența și profilul terpenic se pot degrada, rezultând o potență mai mică sau un profil de aromă redus.

Din nou, stocarea adecvată joacă un rol important în cât de proaspăt rămâne cartușul în timp. La fel ca alimentele, depozitați-l într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui și de căldură extremă. Dacă nu sunteți sigur, uitați-vă la ambalaj. Toate produsele de canabis testate în laborator, reglementate de stat, trebuie să adauge aceste date pe produsele lor: „Fabricat la” și „Valabil până”.

Diferenți factori vor avea un impact asupra duratei de valabilitate a unui concentrat de canabis, inclusiv metoda de extracție și tipul de produs; în timp (în general, între câteva luni și un an, în funcție de tipul și calitatea produsului), acestea pot începe să se descompună. Dar problemele pe care le au toate concentratele în comun este expunerea la lumină, căldură și aer poate grăbi acest proces - așa că o depozitare adecvată este o necesitate.

Rășina poate dura peste un an dacă este depozitată într-un loc răcoros și uscat. Temperatura perfectă este similară cu cea a unui frigider, etanș la aer, fără expunere la lumină sau căldură.

De asemenea, evitați atingerea concentratelor cu degetele. Pentru produsele cu mai multe utilizări, cum ar fi ceara, rășinile și cristalele, asigurați-vă că utilizați o spatulă curată pentru a îndepărta o cantitate mică din recipient. Nu folosiți degetul! Acest lucru vă împiedică să contaminați produsul în sine.

Când concentratele încep să-și piardă din culoarea lor normală sau mirosul este mai slab, înseamnă că terpenele s-a evaporat și data expirării este aproape. Este timpul de producerea altor concentrate, proaspete!

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 03/06/2021 9:42 am
Share: