Pot dezvolta tolera...
 
Notifications
Clear all

Pot dezvolta toleranță la canabis?

1 Posts
1 Users
0 Likes
767 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Când majoritatea oamenilor consumă canabis, vor să aibă o experiență completă și asta include experimentarea intensității depline a efectului denumită și „efectul maxim atins”. Dar este posibil ca acea experiență să se estompeze în timp? Sau, cu alte cuvinte, puteți dezvolta o toleranță la canabis? Răspunsul este „Da”, se poate întâmpla și iată ce trebuie să știți despre asta:

 

Înainte de a intra în modul în care este posibil să dezvoltăm o toleranță la canabis, să definesc mai întâi ce înseamnă exact asta.

Când vorbim despre toleranța la canabis, vorbim în mod specific despre toleranța la THC - atât în ​​ceea ce privește efectele psihotrope, cât și efectele terapeutice.

De exemplu, să presupunem că atunci când ați început să consumați canabis, a fost nevoie de o singură picătură sau un singur fum pentru a simți efectul, dar acum, după ce ați consumat ani de zile, trebuie să utilizați mai mult ulei sau să fumați un joint întreg pentru a obține același efect ca la început.

La asta mă refer când spun „toleranță la canabis” - o experiență diminuată a efectelor THC.

Așadar, acum, când înțelegeți ce este toleranța la canabis, la întrebarea de față - puteți dezvolta toleranță la canabis? Da, în timp, este cu siguranță posibil să dezvoltați o toleranță la canabis.

Dar cum se întâmplă asta? Ce s-a schimbat în corpul nostru încât să ne trebuiască doze mai mari să simțim aceleași efecte?

După cum am mai menționat în scrierile mele, THC-ul se leagă de receptorii canabinoizi CB1. Receptorii CB1 au o capacitate limitată și, atunci când sunt expuși la niveluri consistente și ridicate de THC, se pot dezregula. Aceasta înseamnă că utilizatorul va continua să aibă nevoie de concentrații din ce în ce mai mari de THC pentru a simți aceleași efecte maxime.

Cât durează dezvoltarea unei toleranțe la canabis depinde de mulți factori, inclusiv densitatea unică a receptorului CB1 al individului, precum și frecvența consumului. Pentru a dezvolta o toleranță, trebuie să existe o utilizare frecventă - ceea ce, pentru majoritatea oamenilor, înseamnă probabil consumul zilnic de canabis.

Potența canabisului pe care îl consumați joacă, de asemenea, un rol important în toleranța pe care o puteți dezvolta. Cu cât este mai mare concentrația de THC, cu atât se dezvoltă o toleranță mai rapidă. Concluzie: cu cât consumați mai frecvent și cu cât este mai mare concentrația de THC în produsele pe care le consumați, cu atât este mai mare probabilitatea de a dezvolta un anumit nivel de toleranță.

 

Deci, vestea proastă este că este posibil să dezvoltați o toleranță la canabis. Dar vestea bună? Da, este și o veste bună! Puteți „reseta” această toleranță.

Dacă doriți să vă reduceți toleranța la canabis, trebuie să reduceți consumul de canabis.  Pentru cei care au consumat în mod constant niveluri foarte ridicate de THC pentru o lungă perioadă de timp, este adesea necesară o pauză de toleranță mai lungă, uneori chiar și de câteva săptămâni. Această pauză va permite receptorilor CB1 să se reseteze la nivelul normal.

Odată ce reîncepeți, este de asemenea important să fiți conștienți de cât consumați. Scopul de a face o pauză a fost să vă resetați toleranța și, ca atare, este posibil să simțiți efecte mult mai puternice dintr-o cantitate mai mică de THC. Deci, reîncepeți cu microdozarea urmată de o creștere lentă a concentrației și a cantității.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 15/06/2021 6:27 am
Share: