Canabisul, un aliat...
 
Notifications
Clear all

Canabisul, un aliat spiritual

1 Posts
1 Users
0 Likes
467 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Văd tot mai mulți oameni interesați să folosească canabisul ca planta sacră.

Odată cu răspândirea rapidă a legalizării canabisului și a recunoașterii lui ca fiind foarte benefic organismului nostru, începem să vedem din ce în ce mai multă lume care intră în contact cu planta în ritualuri ceremoniale și în mediile terapeutice.

Cu toate acestea, unii oameni mai puțin familiarizați cu această plantă ar avea nevoie de îndrumare. Pentru asta, sunt aici să vă ofer acest ghid de referință rapid și util. Vă rog să rețineți că, canabisul este planta oamenilor și mulți dintre noi învățăm s-o folosim eficient pentru trezirea spirituală. Sunt sigur că există o mulțime de oameni care înțeleg modalitățile eficiente de a lucra cu canabisul pentru deschiderea spirituală. Așa că salut ideile bune și le încorporez în acest ghid.

 

  1. Respect

Această plantă are o istorie de mii de ani de utilizare spirituală pe mai multe continente. La fel ca în cazul altor sacramente endogene, cum ar fi peyote, ciupercile psilocybin, ayahuasca și numeroase altele, oamenii care au folosit canabis spiritual de-a lungul istoriei au tratat-o ​​în mod tipic cu reverență. Rastafarienii, de exemplu, o numesc „planta sfântă”. În India, mulți fumători aduc un omagiu lui Shiva. Ei spun că provine din grădina ei sacră și își vor dezvălui cel mai bine darurile atunci când sunt onorate cu respect.

 

  1. Intenția urmează în mod natural din respect

Canabisul este un medicament spiritual generos și un generator de energie. Indiferent de intenția ta, canabisul poate amplifica această intenție. Dacă intenția ta este să te vindeci, să te trezești spiritual, să îți deschizi inima și să te relaxezi în pace, canabisul poate amplifica și unge astfel de intenții.

 

  1. Disciplina rezultă din intenție

Dezvoltarea unei relații spirituale benefice cu canabisul nu este o soluție rapidă sau un înlocuitor pentru practicile în curs de desfășurare, cum ar fi meditația, yoga și altele... Este o cale de a ne pregăti treptat pentru a ne încrede în percepția și experiența simțită imediată sau în „Nativitatea” așa cum se numește adesea, mai degrabă decât să ne întoarcem constant pe ghicitul de ocazie al modelelor și credințelor noastre obișnuite despre realitate.

Pentru ca planta să fie eficientă în vindecarea și trezirea spirituală, trebuie să învățăm cum să acordăm atenție, să lăsăm gândurile să vină și să plece fără judecată și să dobândim „gustul” predării către prezența non-gândită, oricât de greu ar părea să fie. Se numește „realitate necondiționată”, așa cum sunt acestea fără suprapunerea confuză a credințelor și conceptelor.

 

  1. Set și setare

Primele trei exemple de mai sus fac parte din ceea ce numim „set” în termenul „set și setare”. Lucrul cu entogeni este în general mult mai sigur și mai eficient atunci când setarea este optimă. În timp ce canabisul este de obicei mai iertător decât unii dintre așa-numiții entogeni majori, atenția la setare poate face o diferență mare. Crearea sau intrarea într-un mediu liniștit, sigur, înălțător poate îmbunătăți dramatic probabilitatea unei întâlniri benefice cu planta sfântă.

 

  1. Dozarea

Dozarea este importantă, în special pentru persoanele „naive”. Recomandarea este să începeți cu doze foarte mici, mai ales dacă planta este luată pe cale orală, în care plafonul efectelor este de obicei mult mai mare (și cu durată mai lungă) decât la inhalare.

Persistența intervine și aici. Dacă nu cunoașteți foarte bine canabisul, nu este întotdeauna evident ce se întâmplă și poate fi nevoie de întâlniri repetate pentru a începe cu adevărat să funcționeze planta pe plan spiritual. Lăsați planta să vă arate singură drumul.

Într-un anumit sens, nu este vorba de a fi ”high”, ci de a fi pe deplin prezent și, ca amplificator, cu această atenție divulgată, canabisul te poate face să te simți mai real, mai autentic. O doză ușoară poate fi subtilă și dulce. O doză puternică poate fi transcendentă. Un plan bun pe termen lung este acela de a crește treptat doza pe măsură ce înveți să rămâi relaxat, prezent și, cel puțin, într-un anumit grad, liber de „traficul de cap”.

 

  1. Supradozaj și antidoturi

Există prea multe chestii pentru a face dreptate într-un mic ghid ca acesta. În acest context, voi spune doar că puteți lua cu siguranță mai mult decât puteți face față în mod eficient.

Rețineți mai întâi că nu există pericolul unei supradoze toxice cu canabis. Canabisul ne poate deschide, dar trebuie să lăsăm timp pentru această experiență. Este posibil să aveți simptome fizice precum amețeli, epuizare bruscă, atacuri de panică sau greață sau puteți cădea prada gândurilor.

Deși la canabisul ingerat oral, aceste efecte pot dura mult mai mult, la canabisul inhalat puteți adesea să transformați experiența lucrând cu energia.

 

  1. Tulpini

Sativa și Indica sunt două specii diferite. Cea mai mare cantitate de canabis produsă comercial este un hibrid dintre cei doi. Practic, se rezumă la experimentare. Unii preferă tulpinile dominante sative pentru munca spirituală și efectele lor mai clare, mai energizante. Alții preferă efectele potențial mai relaxante și mai puțin gânditoare ale tulpinilor dominante indica.

Canabisul este o plantă complexă și multe alte substanțe au roluri importante, nu doar THC-ul. CBD-ul este al doilea cel mai cunoscut canabinoid din plantă după THC. Cercetătorii spun că prezența semnificativă a CBD-ului, limitează nivelul de ”high” generat de THC, dar extinde și durata acestuia. CBD-ul este descris ca având efecte calmante pe care unii „exploratori” le pot găsi meditând.

 

  1. Sursa

Aici intrăm pe un teritoriu mai rafinat. Pe scurt: Potența și calitatea canabisului depinde de cultivatorul plantei. Dacă planta a fost crescută organic sau nu, dacă i-a fost administrată corespunzător suplimente alimentare și lista poate continua. Cu siguranță, canabisul cumpărat din colțul blocului nu va avea potența și calitatea unei plante cultivate de un cultivator experimentat, într-un mediu corespunzător. În concluzie: cu cât planta este mai de calitate, cu atât vă veți bucura mai tare de beneficiile ei.

 

  1. Frecvența de utilizare

Cunosc persoane inteligente, sănătoase psihic, implicate activ, care consumă canabis zilnic. Ei spun că îi pune în zona corectă – îi face mai echilibrați, mai relaxați, mai prezenți. Nu contesc lucrul acesta însă există un efect de toleranță.

Am discutat cu mai mulți contribuitori de la ”canabisul și spiritualitatea”, și am aflat că este de obicei necesară o utilizare mai puțin frecventă pentru a experimenta deschiderea completă, efectele transcendente ale canabisului. Unul dintre acești contribuabili, șamanul brazilian Mariano da Silva, a spus că lăsarea între 5 și 7 zile între ședințe face o diferență mare.

„Este un efect transcendental care îți deschide cu adevărat mintea, îți îmbunătățește percepția, îți înmoaie mai mult inima, te calmează și facilitează un fel de interacțiune. Am foarte mult respect pentru canabis. Dar dacă îl folosesc în fiecare zi, nu mai simt acest tip de efect".

O altă considerație importantă cu privire la problema frecvenței de utilizare este așa zisa ”dependență”. Unii o numesc dependență, deși la nivel pur fiziologic planta de canabis nu creeză dependență. Utilizatorii zilnici care renunță brusc, de regulă, au efecte de retragere „ușoare și tranzitorii”.

Dar dependența psihologică poate fi puternică și dăunătoare uneori. Te poate îndepărta de relații sănătoase și productive.

 

 „Deschide-ți inima și mintea.”

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 17/06/2021 8:00 am
Share: