Cât timp rămâne THC...
 
Notifications
Clear all

Cât timp rămâne THC-ul în salivă?

1 Posts
1 Users
0 Likes
25.7 K Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Utilizarea canabisului devine din ce în ce mai popular odată cu creșterea numărului de dovezi că planta are proprietăți medicinale. Cercetătorii afirmă că marijuana are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv ameliorarea durerilor cronice, reglarea diabetului, combaterea cancerului și tratarea depresiei. Pe lângă toate beneficiile medicale, canabisul este renumit și pentru scopul său recreativ.

Înainte de a consuma canabis, indiferent dacă este în scop medical sau recreativ, majoritatea oamenilor vor să știe dacă este legal în zona lor. De asemenea, s-ar putea să vă regăsiți punând aceste întrebări:

„Cât timp rămâne canabisul în organism?”
„Cât timp rămâne canabisul în sânge sau urină?”
„Cât timp rămâne canabisul în salivă?”

 

Mai jos este un ghid detaliat pentru a răspunde la aceste întrebări.

 

Cât timp rămâne canabisul în organism?

În general, canabisul poate rămâne în organism săptămâni sau mai mult. Rapoartele au arătat că substanța poate rămâne detectabilă până la 90 de zile.

Unii factori care pot afecta cât timp THC-ul rămâne în sânge și urină includ:

  • Nivelul de grăsime corporală pe care îl aveți
  • Intensitatea consumului de THC
  • Metoda testului de droguri

Comparativ cu alcoolul, THC-ul va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a dispărea complet din corp. THC-ul este clasificat ca substanță chimică solubilă în lipide. Acest lucru face ca THC-ul să se lege de grăsimea corporală. Prin urmare, va fi mai greu pentru THC să dispară.

 

Cât timp rămâne canabisul în salivă?

Aceasta este o întrebare frecventă în rândul consumatorilor de canabis, în special a celor care se pregătesc să facă un test antidrog. Potrivit cercetărilor, THC-ul poate rămâne în salivă timp de 24 până la 72 de ore în cazul utilizatorilor mai puțin frecvenți. Pe de altă parte, poate rămâne până la 30 de zile în saliva utilizatorilor frecvenți.

Un alt studiu a arătat că THC-ul poate rămâne în salivă maximum opt zile pentru utilizatorii obișnuiți. Potrivit studiului, nivelurile de THC din urină nu au fost în concordanță cu cele ale salivei, deoarece au continuat să se reducă în timp.

 

O altă cercetare a fost făcută pentru a determina nivelul de THC și alți canabinoizi la utilizatorii ocazionali și frecvenți. În studiu, saliva participanților a fost testată cu 19 ore înainte de fumatul canabisului și după fumat. Cercetătorii i-au testat după un interval regulat de 30 de ore. După 13,5 ore, toți participanții au dat rezultate pozitive la THC. Conform acestui studiu, THC-ul are nevoie de un interval minim de 13,5 ore pentru a fi îndepărtat din salivă.

Testul la salivă este de obicei utilizat pentru a efectua teste antidrog în locuri neplanificate, cum ar fi la un loc de muncă. Acest lucru se datorează ușurinței în efectuarea acestui test. Fiecare regiune poate avea reguli diferite cu privire la pragul substanței.

Însă testul la salivă are unele probleme cu privire la precizia testului. Acest test a fost creat ca un test de screening practic și eficient. Testul va putea identifica doar cantitatea de THC rămasă în salivă. Asta înseamnă că există mulți factori care afectează cantitatea acestuia și rezultatele vor varia de la o persoană la alta.

Pe lângă utilizarea salivei, unele proceduri de testare a medicamentelor pot fi utilizate pentru a detecta orice prezență de THC în sânge și urină.

 

Cât timp rămâne THC-ul în sânge?

Când este consumat, mai ales dacă este fumat sau vaporizat, THC-ul intră în fluxul sanguin prin plămâni. THC-ul poate rămâne detectabil în sânge la 3 până la 4 ore după utilizare.

 

Cât timp rămâne THC-ul în urină?

Testele de urină au o perioadă mai lungă de detectare. THC-ul poate rămâne în urină până la 30 de zile. Cu toate acestea, depinde de mulți factori, cum ar fi metabolismul și hidratarea. Dar, în păr, poate rămâne detectabil până la 90 de zile după utilizare.

Mulți factori vor juca, de asemenea, un rol. Sexul, de exemplu. THC-ul va persista mai mult timp într-un corp feminin în comparație cu cel masculin, deoarece femeile au o concentrație mai mare de grăsime corporală.

 

Concluzie

Pentru a rezuma, nu există o modalitate posibilă de a ști exact cât timp aveți nevoie pentru a elimina orice urmă de THC din corp. Sunt prea mulți factori de luat în considerare pentru a spune o perioadă exactă. Cu toate acestea, vă sfătuim să utilizați canabisul în siguranță și legal.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 02/04/2021 11:48 am
Share: