Efectul mental și e...
 
Notifications
Clear all

Efectul mental și efectul corporal al canabisului

1 Posts
1 Users
0 Likes
466 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Așa cum sosurile pot schimba gustul unui fel de mâncare, diferite tulpini de canabis pot influența efectul pe care îl experimentați. Indiferent că aveți nevoie de energie sau vreți doar să vă relaxați, trebuie ales cu grijă soiul pe care urmează să-l utilizați. Și, în funcție de ceea ce căutați, ambele efecte pot fi capabile să ofere beneficii dispoziției și simptomelor voastre, indiferent că utilizați canabisul pentru uz recreativ sau medical.

Dar cum determinați care este cel mai potrivit soi pentru voi?

Și de unde știți ce produs vă va oferi efectul pe care îl căutați?

 

Marea dezbatere: sativa vs. indica

Înainte de a merge mai departe, este util să ne reîmprospătăm amintirile despre diferitele tipuri de plante de canabis. În general, există două clasificări majore ale plantelor: sativa și indica. Fiecare au aspecte și proprietăți diferite. Multe persoane cred că efectele fiecăruia sunt binare: plantele sativa vă vor oferi un efect plăcut al creierului, în timp ce plantele indica va avea ca rezultat un corp relaxat.

Deși este adevărat că plantele sativa și indica conțin fiecare combinații diferite de canabinoizi și terpene, nu este întotdeauna atât de simplu. Marea majoritate vor spune că tulpinile indica vor produce un „blocaj pe canapea” sau relaxare, în timp ce o tulpină sativa oferă energie. Cu toate acestea, aceasta este doar o dovadă anecdotică. Nu a existat niciodată un studiu științific care să dovedească asta.

O mulțime de plante de canabis în zilele noastre sunt hibrizi, ceea ce înseamnă că sunt rezultatul celor două încrucișări. Asta nu înseamnă că nu veți experimenta aceleași efecte ca o tulpină pură dacă consumați un hibrid, dar poate explica de ce s-ar putea să aveți un beneficiu sau un dezavantaj (sau ambele) la care nu vă așteptați.

 

Cum vă afectează substanțele chimice din canabis?

Așa cum există câteva clasificări majore ale tulpinilor de canabis, există câteva lucruri cheie de știut despre compușii chimici care diferențiază fiecare tulpină.

În primul rând, există problema canabinoizilor, care variază de la tulpină la tulpină (cercetătorii au identificat peste 113 canabinoizi distincți în plantele de canabis). Acești compuși oglindesc endocanabinoizii din corpul nostru, așa că „deblochează” diferite tipuri de efecte atunci când canabinoizii se leagă de receptorii din corpul nostru.

Terpenele, cunoscute și sub numele de terpenoide, afectează în mare măsură mirosul sau aroma unei plante, dar nu sunt exclusive numai pentru canabis. Se găsesc în multe alte plante, inclusiv condimente, lavandă și multe altele. Acestea oferă o gamă largă de efecte, de la relaxare la euforie până la anti-anxietate, în funcție de terpenă. Potrivit dr. Spindle, o teorie numită efectul anturajului ar putea explica diferitele moduri în care compușii se combină și duc la diferite efecte.

Diferite tipuri de canabis produc efecte diferite, deoarece există o mulțime de compuși diferiți în canabis.

 

Modul în care consumi canabis afectează modul în care te simți?

Absolut. Dacă fumați sau vaporizați canabis, este mai probabil să simțiți efectele acestuia mai repede decât consumând un produs alimentar infuzat cu canabis. Comestibilele cu canabis pot dura adesea cel puțin 45 de minute până la o oră până când veți simți efectele.

În cazul multor începători, excesul de comestibile este datorită faptului că nu așteaptă suficient timp și consumă în continuare. Atunci când se întâmplă acest lucru, oamenii ar putea experimenta atacuri de panică sau chiar vărsături.

Înainte de-a utiliza canabisul, indiferent sub ce formă doriți, este bine să vă informați corect cum se utilizează, care sunt efectele și dacă asta doriți să experimentați. 

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 14/06/2021 6:14 am
Share: