Adevărul despre can...
 
Notifications
Clear all

Adevărul despre canabis - de Lindsey Ward

1 Posts
1 Users
0 Likes
282 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Vreme de 10 ani, regizorul Lindsey Ward s-a documentat despre cum poate canabisul medical să ajute oamenii care suferă de stres post traumatic, durere cronică sau cancer pulmonar.

Acum 10 ani, Lindsey Ward era un regizor aspirant, în căutarea primului job, când un distribuitor local de canabis de lângă casa lui, din San Diego, l-a rugat să-l ajute să facă un film. Uimit de varietatea mare de pacienți care veneau la el, lăudând beneficiile canabisului, l-a rugat pe Ward să intervieveze câțiva doctori și să strângă cât mai multe informații medicale despre beneficiile medicale și modalitățile de utilizare al canabisului.

Ward, ca mai toată generația lui, crescuse cu convingerea că canabisul este un drog. Mașina de propagandă a războiului împotriva drogurilor s-a asigurat că fiecare copil de vârsta lui află despre presupusele efecte îngrozitoare, de la afecțiuni ale creierului, la probleme emoționale și psihice pe termen lung, găști violente sau deviații sexuale. Iar tatăl său, un medic de marină foarte conservator, nu l-a ajutat deloc din punctul acesta de vedere.

Disperat să obțină jobul, Ward a acceptat propunerea distribuitorului, a încasat câteva mii de dolari și a început interviurile. Ce a aflat din primele interviuri i-a schimbat radical viața și perspectiva asupra canabisului ca plantă, ca medicament și ca drog.

În călătoria sa, Ward s-a întâlnit cu foarte mulți oameni care i-au povestit despre vindecări, despre ameliorarea durerilor și despre îmbunătățirea calității vieții prin canabis, povești pe care se simte dator să le facă publice. Și cu cât a auzit și a văzut mai multe, cu atât și-a dorit să afle mai multe despre această plantă.

În decada care a trecut de când Ward și-a început cercetările și interviurile, uzul medicinal al canabisului a progresat substanțial, doctori din toată lumea folosind cu succes canabisul pentru tratarea unei mari varietăți de afecțiuni, de la insomnie la glaucom, Parkinson sau stres post traumatic.

„The Truth About Cannabis” e un film foarte bine documentat, care conține peste 50 de interviuri cu oameni de știință, doctori, cercetători, activiști, funcționari guvernamentali sau oameni obișnuiți din toată lumea, care folosesc canabisul pentru a trata boli și afecțiuni.

Documentarul  „The Truth About Cannabis”, reprezintă suma celor 10 ani de căutări pentru înțelegerea adevăratei istorii, a uzului medical și a cunoștințelor științifice despre planta de canabis.

 

Trailer al documentarului:

https://vimeo.com/264622545

Declarația lui Lindsey Ward:

https://vimeo.com/262610068

Sursa:
www.lindseyward.com

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 24/03/2021 11:52 am
Share: