Parlamentul UE susț...
 
Notifications
Clear all

Parlamentul UE susține creșterea nivelului de THC pentru cânepa industrială de la 0,2 la 0,3%

1 Posts
1 Users
0 Likes
396 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

În octombrie 2020, Parlamentul UE de la Bruxelles a aprobat creșterea nivelului de THC pentru cânepa industrială pe teren într-un vot cheie privind politica agricolă comună.

Parlamentul European a votat poziția sa de negociere cu privire la cele trei reglementări care modelează Politica Agricolă Comună (PAC). Acest text va face obiectul negocierilor cu Comisia UE și Consiliul, având ca scop găsirea unei poziții comune care să fie adoptată în 2021.

Membrii parlamentului au votat în favoarea creșterii nivelului de THC pe teren de la 0,2% la 0,3% și a posibilității de a stabili standarde de marketing pentru cânepă. Rezultatul votului reprezintă o realizare majoră pentru sectorul european al cânepei, deoarece - dacă va fi confirmat ulterior de Consiliu - aceste două dispoziții vor avea un impact major asupra dezvoltării afacerilor europene din cânepă. Creșterea nivelului de THC în cânepa industrială ar permite pătrunderea de noi pete și soiuri pe piață, rezultând o mai bună adaptare a culturilor la condițiile climatice ale diferitelor state membre ale UE.

Pe de altă parte, posibilitatea de a stabili standarde de marketing ar avea ca rezultat o creștere semnificativă a calității și standardizarea produselor derivate din cânepă și un cadru de reglementare clar care acoperă o gamă largă de aspecte. Standardele de comercializare cuprind descrieri de vânzare, criterii de clasificare, prezentare, etichetare, ambalare, caracteristici ale produselor, substanțe și ingrediente specifice utilizate, metode agricole etc. Acestea există deja pentru majoritatea produselor agricole, inclusiv vinul, fructele, legumele și uleiul de măsline, și, prin urmare, este corect să se adauge și cânepa pe listă.

Asociația Europeană a Cânepei Industriale (EIHA) este cu adevărat mulțumită de rezultatul votului din Parlament și încurajează cu tărie Consiliul să accepte propunerile prezentate de către organul legislativ al UE.

„De zeci de ani, cânepa a fost considerată o cultură minoră, în timp ce, de secole, a fost un atu cheie pentru economiile noastre”, a spus dl Daniel Kruse, președintele EIHA.

Asociația Internațională Europeană a Cânepei (EIHA.org) va continua să pledeze pentru un cadru de reglementare clar și bazat pe știință, care să prevadă o abordare a întregii plante și susținem cu tărie eforturile lor.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 23/03/2021 10:32 am
Share: