Beneficiile cânepei...
 
Notifications
Clear all

Beneficiile cânepei, bazate pe știință

1 Posts
1 Users
0 Likes
1,331 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Cânepa este o tulpină a speciilor de plante Canabis Sativa. Cânepa se distinge de soiurile de canabis, deoarece are cantități mici de THC. Fiind una dintre primele plante utilizate ca fibră în urmă cu 10.000 de ani, are o lungă istorie de utilizare în scopuri industriale. Cânepa nu este doar un produs brut extrem de versatil, dar beneficiile de mediu ale cânepei sunt extinse.

Iată câteva beneficii ale cânepei, bazate pe știință.

 

  1. Cânepa absoarbe mai mult CO2 decât orice altă plantă

Plantele absorb dioxidul de carbon (CO2) și expulzează oxigenul (O2) în aer pentru ca noi oamenii să respirăm. Fără copaci, nu am fi aici. S-a dovedit că, cânepa absoarbe mai mult CO2 pe hectar decât orice altă cultură cunoscută de pădure, făcându-o ideală pentru satisfacerea nevoii tot mai mari de reducere a producției de CO2 în atmosferă. Cânepa poate crește peste 2 metri în doar 100 de zile, iar cânepa este foarte clar unul dintre cele mai rapide instrumente de conversie a CO2 disponibile.

În plus, cânepa stochează carbon pentru întreaga durată de viață a plantei. Această depozitare nu prezintă nici un risc pentru sănătatea umană sau scade calitatea produselor pe bază de cânepă.

 

  1. Cânepa ajută la curățarea aerului

Cânepa este o plantă importantă în lupta împotriva schimbărilor climatice antropice. Cânepa ajută la curățarea aerului, deoarece plantele de cânepă reduc CO2 în aer. Aerul mai curat este asociat cu rate mai scăzute de mortalitate și boli respiratorii și cu reduceri ale altor condiții de sănătate.

Din ce în ce mai multe regiuni din jurul zonelor metropolitane încep să cultive cânepă pentru a contribui la reducerea poluării cu smog și aer, ceea ce reprezintă o problemă semnificativă pentru orașele mari din întreaga lume. Cânepa este o plantă optimă pentru a crește în orașe în care spațiul este limitat și prioritatea este de a absorbi cât mai mult CO2 posibil din fiecare plantă cât mai repede posibil.

 

  1. Pentru fiecare tonă de cânepă produsă, se elimină 63 de tone de carbon

Un autoturism obișnuit emite anual aproximativ 4,6 tone de dioxid de carbon. O singură mașină poate conduce timp de aproximativ 13 ani și poate rămâne echilibrată din punct de vedere al emisiilor, cu absorbția unei tone de cânepă. Amprenta anuală de carbon a unui cetățean mediu al UE este de aproximativ 10,5 tone de CO2. Prin urmare, o tonă de cânepă poate neutraliza amprenta de carbon a unui cetățean UE timp de șase ani.

Pentru a absorbi echivalentul a 64 de tone de CO2 dintr-o tonă de cânepă, acest lucru ar necesita 2.860 de copaci complet crescuți.

 

  1. Cânepa absoarbe mai mult CO2 decât copacii

Copacii necesită câteva decenii pentru a crește complet, în timp ce cânepa crește foarte rapid.

Folosind ceea ce ne-a oferit natura, cânepa poate înlocui sursele convenționale de materiale industriale și acest lucru poate ajuta la salvarea pădurilor noastre, la reducerea daunelor aduse ecosistemelor și la minimizarea defrișărilor.

 

  1. Produsele din cânepă sunt reciclabile, reutilizabile și 100% biodegradabile

Spre deosebire de materialele plastice convenționale, plasticul din cânepă nu provoacă poluare permanentă, deoarece se poate degrada în mod natural într-o perioadă relativ scurtă. În mediul potrivit, plasticul de cânepă necesită doar trei până la șase luni pentru a se descompune complet.

Materialele plastice din țiței pot dura până la 1.000 de ani pentru a se descompune în mod natural. În această perioadă, materialele plastice pot ajunge în gurile animalelor și în alte locuri din care plasticul nu aparține.

 

  1. Cânepa are o rădăcină mare care absoarbe apa și nutrienții necesari

Rădăcina principală (rădăcina dominantă mare) a plantelor de cânepă poate pătrunde adânc în sol pentru a absorbi apa și nutrienții necesari. Cânepa recuperează, de asemenea, substanțele nutritive care ar putea fi levigate sub zona rădăcinii și să intre în apele subterane. Această penetrare profundă este importantă, deoarece poate ajuta la eliminarea poluării apelor subterane.

Prin absorbția apei și a nutrienților din nivelurile adânci ale solului, solul de la suprafață nu se usucă la fel de ușor din cauza nevoilor nutriționale ale plantei. Acest lucru aduce beneficii biodiversității, întrucât plantele mai mici cu rădăcini mai mici nu experimentează lipsa apei din cauza cerințelor plantelor de cânepă.

 

  1. Cânepa sporește pământul pentru viitoarele culturi

Cânepa are rădăcini adânci care deschid solul și sporesc înclinarea (condiția fizică și adecvarea) solului pentru viitoarele culturi.

Într-un anumit sens, cânepa acționează ca îngrășământ pentru plantațiile ulterioare. Cu o nevoie redusă de îngrijire, cânepa este destul de atrăgătoare pentru fermieri.

Cânepa poate fi utilizată pentru a îmbunătăți solul din grădina dvs. dacă aveți sol dur și nepotrivit. În timp, creșterea cânepei va îmbunătăți sănătatea solului.

 

  1. Cânepa este natural rezistentă la dăunători

Cânepa nu necesită pesticide. Deoarece nu există substanțe chimice din pesticide care sunt absorbite de corpul uman, problemele grave de sănătate cauzate de expunerea la pesticide sunt reduse la minimum.

În plus, rezistența la dăunători a cânepei face posibilă cultivarea naturală fără pierderi majore de producție. Acest tip de agricultură este mult mai sănătos pentru sol și pentru biodiversitatea generală. În plus, apa subterană nu este expusă substanțelor chimice toxice.

 

  1. Cânepa sprijină agricultura durabilă globală

În multe țări, există probleme agricole și de mediu pe scară largă. De exemplu, monoculturile - practica creșterii unei singure culturi - au efecte negative asupra biodiversității și calității solului. Acest tip de agricultură cauzează deseori deficiențe de nutrienți pentru plante, cauzând numeroase probleme. Cânepa poate reduce la minimum aceste probleme acționând ca o „cultură intermediară”.

Țări precum Australia și Franța recompensează fermierii cu certificate de CO2 pentru cultivarea cânepei, ceea ce este o dovadă a organismelor guvernamentale oficiale care recunosc beneficiile cânepei pentru mediu. Aceste stimulente de credibilitate beneficiază, de asemenea, financiar de fermieri.

 

  1. Cânepa absoarbe metalele grele și alte toxine

Solurile sunt adesea poluate cu materiale toxice. Cânepa ajută la absorbția acestor materiale toxice din sol, scăzând astfel prezența acestora în sol în timp. Rețineți că aceste materiale toxice nu rămân în planta de cânepă și sunt dizolvate în totalitate și, prin urmare, nu este posibil să dăuneze oamenilor prin utilizarea sau consumarea produselor finale din cânepă.

 

Concluzie:

Cererea în creștere de cânepă industrială în alimente, îngrijire personală, textile și alte industrii este de așteptat să crească în următorii ani și pentru un motiv întemeiat.

Beneficiile cânepei pentru mediu sunt nenumărate. Cânepa în creștere ajută la scăderea amprentei noastre ecologice, la îmbunătățirea sănătății solului pentru viitoarele culturi și la curățarea aerului prin eliminarea CO2. În timp ce produsele derivate din cânepă pot fi, de asemenea, reciclate și sunt 100% biodegradabile.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 23/03/2021 10:10 am
Share: