Faceți cunoștință c...
 
Notifications
Clear all

Faceți cunoștință cu CBM, un nou canabinoid

1 Posts
1 Users
0 Likes
369 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Un nou canabinoid extras din cânepă, a intrat în scenă. CBM, sau ”Cannabimovone”, a fost recent găsit în cânepa industrială Carmagnola și analizat cu metode avansate. Acest fitocanabinoid poate avea unele beneficii unice!

Pe măsură ce știința sapă mai adânc în structura chimică a plantei de canabis, substanțe mai interesante ajung în prim plan. În ultimii 20 de ani, au fost analizate și clasificate mai multe fitocanabinoide. Relevanța altor compuși, cum ar fi terpenele și flavonoidele, în determinarea efectului final al unei tulpini de canabis a fost, de asemenea, mai mult sau mai puțin acceptată în rândul cercetătorilor.

 

Familia canabinoidă se extinde

La începutul anului 2020, doi canabinoizi neidentificați anterior au fost găsiți în tulpina de cânepă Carmagnola. Au fost numiți THCP și CBDP (tetrahidrocannabiphorol și cannabidiphorol). În urma acestei descoperiri, același grup de cercetare a luat alte probe de tulpină pentru a-și aprofunda analiza asupra CBM, un canabinoid care funcționează diferit de THC și CBD.

Acest studiu realizat de cercetătorii italieni, ne arată că CBM-ul este similar cu CBD-ul dar acționează diferit și se leagă de receptorii găsiți în corpul uman.

În condiții de laborator, cercetătorii au ajuns la concluzia că interacțiunile biochimice ale CBM-ului la om pot crește gene care reglează diferențierea adipocitelor și previn deficiența de semnalizare a insulinei. În termeni laici, acest lucru înseamnă că canabinoidul ar putea fi util în promovarea nivelului sanguin de insulină și a metabolismului.

Acest nou studiu reprezintă un pas către o mai bună înțelegere a modului în care CBM și a canabinoizilor în general pot interacționa cu receptorii corpului uman. Deoarece se știe că alți canabinoizi, inclusiv THC-ul și CBD-ul, interacționează cu metabolismul, probabil că CBM va fi inclus alături de alți canabinoizi și terpeni în extracte complete de canabis.

Acest tip de cercetare subliniază importanța produselor canabinoide cu spectru complet care conțin canabinoizi minori pentru a îmbunătăți efectul principalelor canabinoide THC și CBD. Conținutul relativ ridicat de CBM găsit în Carmagnola poate încuraja crescătorii să combine această tulpină cu alte tulpini pentru a crea noi soiuri cu conținut mai mare de CBM.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 24/03/2021 10:35 am
Share: