Avantajele utilizăr...
 
Notifications
Clear all

Avantajele utilizării îmbrăcămintei de cânepă

1 Posts
1 Users
0 Likes
1,555 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Cânepa a fost folosită în îmbrăcăminte încă din timpurile medievale. Descoperirea a fost făcută prin intermediul unor artefacte vechi care au arătat că atât oamenii de rând, cât și oamenii regali, o foloseau pentru a se îmbrăca. Cânepa, denumită „Cannabis Sativa L”, este studiată ca fiind una dintre cele mai vechi plante care au fost folosite încă din 770 d.Hr.

De atunci, totul, de la hârtie la frânghie și, cel mai important, îmbrăcăminte, totul a fost făcut din cânepă. Departe de bumbac, se spune că textura cânepei este similară cu inul. De asemenea, materialul de cânepă devine mai moale și delicat odată cu utilizarea.

Există câteva alte avantaje ale utilizării îmbrăcămintei din cânepă. De exemplu, calitatea absorbantului de apă este superioară bumbacului. De asemenea, rezistența sa este mai bună decât orice alt material. Vom discuta în detaliu aceste caracteristici mai jos:

 

Respirabil și ușor

Cânepa este una dintre cele mai ușoare fibre pe care o veți întâlni. Doar aruncați o privire și veți realiza că fibra oferă o senzație foarte plăcută și respirabilă hainelor și articolelor de îmbrăcăminte.

Acest lucru face cânepa să fie o îmbrăcăminte clasică pentru persoanele care călătoresc mult și pentru cei care caută confort.

Chiar dacă este ușoară, robustețea sa este excepțională. Fibrele sunt practic lungi și dure. Șuvitele materialului țesăturii tind să fie mai aspre decât lâna sau bumbacul și, prin urmare, sunt foarte puternice. Această rezistență face din cânepă o fibră adecvată pentru crearea frânghiilor.

Durabilitatea fibrei asigură faptul că hainele din cânepă vor putea, de asemenea, să reziste activităților dure pe termen lung.

 

Protector UV

Ori de câte ori ieșim la razele solare arzătoare, ne asigurăm întotdeauna să aplicăm protecție solară pe piele și ochelari de soare. În plus, dacă îmbrăcămintea pe care o purtăm ne protejantă împotriva razelor UV, este minunat!

Calitatea lăudabilă a cânepei este că este un protector UV. Purtarea unui astfel de material este foarte sănătos pentru pielea noastră împotriva arsurilor solare.

 

Utilizează o cantitate limitată de apă

Cultivarea bumbacului necesită irigații abundente. Pe baza unui studiu realizat de „Collective Evolution”, cânepa are nevoie de o cantitate minimă de apă pentru a crește în comparație cu bumbacul. Selectarea îmbrăcămintei din cânepă va fi întotdeauna o alegere mai inteligentă, cel puțin pentru persoanele cărora le pasă de mediu.

 

Sentimentul moale, care devine mai moale cu timpul

Toată lumea iubește sentimentul care vine cu punerea îmbrăcămintei extrem de moi pe piele. Moliciunea pe care o veți experimenta strecurându-vă în hainele de cânepă este ireală. Sunt doar acele țesături fenomenale care arată și se simt minunat, în ciuda numărului de fire.

Moalețea țesăturii se datorează fibrelor fine de cânepă. Având în vedere aceeași cantitate de fire în bumbac și in, în comparație cu cânepa, textura este mai moale în cea din urmă. Cu cât materialul de cânepă este mai utilizat, cu atât va deveni mai moale.

 

Un prieten pentru sol și extrem de ecologic

Cânepa este una dintre acele fibre care pot crește pe orice tip de sol. Nu epuizează proprietățile și, în același timp, restabilește nutrienții vitali în sol. Cultivarea cânepei nu necesită pesticide sau îngrășăminte, deoarece vărsarea frunzelor furnizează substanțe nutritive solului cu fertilizarea necesară, fiind natural rezistentă la dăunători. În același timp, cânepa este natural 100% biodegradabilă. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să aveți îmbrăcăminte ușor biodegradabilă, deoarece aceste tipuri de situații pot apărea chiar și pentru cei mai atenți indivizi și pentru cele mai bune haine. În caz contrar, s-ar putea să dureze mult timp pentru a se dizolva în gropi de gunoi.

De asemenea, în comparație cu țesături precum bumbacul organic, bambusul și altele, cum ar fi poliesterul și acrilul, fibra de cânepă este considerată a fi cea mai ecologică țesătură de pe planetă.

 

Foarte antimicrobian

Toată lumea este familiarizată cu mirosul care provine din hainele care nu sunt spălate pentru o perioadă mai lungă de timp.  

În ceea ce privește cânepa, aceste situații nu apar din cauza caracteristicilor sale antimicrobiene inerente. Această plantă uimitoare are superputeri! Deoarece îmbrăcămintea de cânepă este antimicrobiană în mod natural, poate rămâne mirosind a curat și proaspăt mai mult timp și, de asemenea, poate rezista la orice mucegai. Spre deosebire de îmbrăcămintea fabricată din mai multe alte țesături, îmbrăcămintea din cânepă își păstrează prospețimea pentru perioade mai lungi de timp.

 

Crește rapid și crește oriunde

În general, este nevoie de o perioadă substanțială de timp pentru a crește plante, copaci și bumbac. Cu toate acestea, cânepa este considerată acele plante care se pot înmulți și cu viteza de două ori mai mare decât a bumbacului.

Aceasta implică posibilitatea de a recolta de două ori cantitatea de fibre, doar pe baza ratei de creștere a plantelor. Abilitatea de a recolta culturi mai rapide joacă un rol vital în sustenabilitatea planetei.

Modalitatea de bază pentru îmbunătățirea durabilității planetei este prin încurajarea zonelor locale să-și cultive mâncarea ecologică. Fără îndoială, cânepa este una dintre aceste resurse, deoarece poate fi ușor găsită și cultivată în întreaga lume.

Include zonele din Australia, America de Sud și de Nord, Europa, China și câteva părți din Asia. Acesta este un pas uriaș față de alte materiale, deoarece înseamnă mai puține cerințe pentru a fi nevoit să-l exportați în diferite părți ale lumii.

De asemenea, această caracteristică inerentă ajută la împuternicirea zonelor regionale pentru a fi responsabile pentru viitorul lor ecologic, făcându-le autosuficiente și constructive.

 

Rezistent la abraziune

Nu este nevoie să vă faceți griji în cazul țesăturii de cânepă, datorită rezistenței și durabilității sale.

Spre deosebire de altele, cânepa este mai puțin amorfă, ceea ce înseamnă că își păstrează mai bine forma. Acest lucru îi permite să fie mai puțin predispus la schimbarea formei chiar și la scară mică, astfel încât abraziile și loviturile sunt mai puțin susceptibile de a provoca deteriorarea fibrelor. Acesta este un material puternic!

Trecând prin punctele prezentate mai sus, motivele care stau la baza îmbrăcămintei și hainelor din cânepă au devenit destul de clare. Nu este doar confortabilă și de lungă durată, ci este și o țesătură obținută de la una dintre cele mai ecologice plante din întreaga lume.

Cu atât de multe calități uimitoare, ar trebui să ne întrebăm în prezent cu privire la disponibilitatea redusă a îmbrăcămintei din cânepă în magazinele noastre, opusă materialelor mai dăunătoare, cum ar fi acrilul și bumbacul.

Meditați asupra hainelor și accesoriilor pe care le cumpărăm și întrebați-vă: „Sunt bune pentru mine, familia mea și, la rândul lor, pentru mediul înconjurător?” În ceea ce privește îmbrăcămintea din cânepă, răspunsul este unul categoric: „Da!”

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 29/04/2021 2:12 pm
Share: