De ce tușim când fu...
 
Notifications
Clear all

De ce tușim când fumăm iarbă?

1 Posts
1 Users
0 Likes
605 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Știința din spatele motivelor pentru care tușim când fumăm iarbă

Ceva foarte recunoscut atunci când te afli în jurul oamenilor care fumează canabis este sunetul constant al tusei. Nu contează dacă ești un fumător cu experiență sau tocmai ai început să fumezi. Când există o inhalare profundă, uneori sună ca și cum persoana își scuipă efectiv plămânii. De aici, vine întrebarea: de ce se tușește când se fumează?

 

De ce tușim?

Există câteva motive pentru care ar putea începe tusea după inhalare. Cel mai adesea este modul în care corpul îți poate spune ceva. O persoană responsabilă învață să-și asculte propriul corp. Dar asta înseamnă că trebuie să renunți la fumat? Sau există ceva care poate fi făcut pentru a diminua efectul tusei? Iată câteva motive pentru care plămânii recurg la tuse:

 

  • Fumul

În primul rând, ca să fie clară treaba, fumatul de canabis pur nu cauzează cancer pulmonar. Dar ar putea avea totuși un impact negativ asupra plămânilor. Când inhalezi fumul, mucoasa gâtului și a esofagului se irită. Fumul inhalat provoacă o acumulare în plămâni și plămânii încearcă apoi să scape de el tușind pentru a-l înlocui cu oxigen. De asemenea, fumul acumulează gudron în plămâni care produc niveluri crescute de mucus care duc la inflamații. Mucusul este acolo pentru a încerca să scape plămânii de iritanți. Dacă continui să tușești chiar dacă nu mai fumezi, plămânii te avertizează că exagerezi puțin. Ar fi bine să găsești o modalitate alternativă de a-ți consuma iarba.

 

  • Căldura

Când inhalezi fumul, acesta poate provoca căldură excesivă. S-ar putea să nu știi, dar în momentul aprinderii unui cui, căldura degajată în plămâni este în jur de 538°C. Dacă folosești un bong de exemplu, apa tinde să răcească puțin căldura degajată, dar nu suficient de mult pentru a nu avea un efect iritabil asupra plămânilor. Gâtul și plămânii sunt căptușiți cu țesuturi foarte sensibile, cărora nu prea le place prea multă căldură. Se poate reduce căldura adăugând cuburi de gheață în camera bong-ului iar dacă utilizezi un vaporizator, dă temperatura la un nivel scăzut pentru a reduce căldura.

 

  • Iritații

Dacă ți-ai procurat iarbă de la o sursă neautorizată, cu siguranță calitatea ierbii este una cât se poate de proastă. Cu cât calitatea este mai proastă, cu atât tusea severă te va domina. Astfel de cultivatori (dacă se pot numi așa) cărora nu le pasă cum cresc marijuana, folosesc insecticide, nutrienți chimici, nu acordă atenție la mucegai și la ciuperci sau la alte problele care pot apărea pe parcursul cultivării. Toate aceste soluții vor rămâne în mugurii pe care-i inhalați iar asta duce la iritarea plămânilor. De aceea, vă recomand cu tărie să vă procurați iarba doar de la dispensarele autorizate pentru că toate produsele acestor dispensare sunt verificate cu atenție! (sperăm să avem și noi în România astfel de dispensare cât mai curând posibil) 😉
Dacă descoperi că există o iritație constantă, încercă să o utilizezi într-un mod diferit, de exemplu, sub formă comestibilă.

 

  • Nivelul inhalării contează

Unii oameni pot inhala puternic. Dar este important să înțelegem că și capacitatea pulmonară joacă un rol important. Dacă inhalezi mai mult decât poți duce, vei sfârși tușind destul de mult după inhalare. Ceva asemănător unui bong face mai ușoară o inhalare profundă. Nu există niciun motiv să exagerezi.

 

Este posibil să reducem tusea?

Mulți fumători de canabis dezvoltă tuse cronică. Atâta timp cât nu este însoțită de scurtarea perioadei de respirație, totul este în regulă. Însă atunci când este amestecat cu tutunul, lucrurile se complică. Există totuși câteva trucuri pentru a reduce tusea. Iată câteva:

  • Bong-uri în locul joint-urilor - Cu cât distanța este mai mare între gură și ardere, cu atât mai bine. Apa din bong servește, de asemenea, ca filtru și ajută la eliminarea reziduurilor nocive.
  • Includeți un percolator - Există pipe pe piață care includ o a doua cameră sau un percolator. Acest lucru ajută la reducerea fumului prin absorbția a mai multor particule în apă. Sistemul de filtrare dublă este foarte util.
  • Folosește comestibilele - Comestibilele infuzate cu canabis își vor face de asemenea treaba iar durata efectului este mai lungă.
  • Bea apă - Când gâtul este uscat, un aport de fum ar provoca mai multă uscăciune. Apa potabilă pe parcursul întregului proces reduce tusea în mod semnificativ.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 19/03/2021 3:43 pm
Share: