Notifications
Clear all

Charles Koch oferă 25 de milioane de dolari pentru a face lobby pentru legalizarea federală

1 Posts
1 Users
0 Likes
1,127 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

CEO-ul Koch Industries, în vârstă de 85 de ani, a cheltuit deja 70 de milioane de dolari din averea sa de 45 de miliarde de dolari făcând lobby pentru legalizarea canabisului și urmează să renunțe la încă 25 de milioane de dolari pentru a pune capăt interdicției în 2021.

Impulsul pentru legalizarea federală a canabisului a crescut încet de-a lungul anilor, dar acum, când mai mulți dintre cei mai mari miliardari ai țării sunt la bord, acel vis ar putea deveni în curând o realitate.

Charles Koch, CEO-ul Koch Industries, este cel mai recent miliardar care ajută la finanțarea mișcării pentru a pune capăt interdicției federale de canabis odată pentru totdeauna. Într-un interviu recent cu Forbes, Koch și-a anunțat sprijinul pentru un nou plan de a pune capăt interzicerii federale a canabisului până la sfârșitul acestui an. Și pentru a ajuta la acest efort, Koch contribuie cu 25 de milioane de dolari din averea sa de 45 de miliarde de dolari.

Ar putea fi o surpriză să descoperim că Koch este un avocat al legalizării, mai ales că miliardarul a cheltuit deja o avere sprijinind politicienii republicani și făcând lobby pentru o legislație conservatoare. Totuși, Koch este un libertarian dur și se opune pe deplin ideii că guvernul ar putea închide pe cineva în închisoare doar pentru că a fumat un joint sau pentru că se bucură de propria libertate personală.

 

„Ar trebui să fie alegerea individului”, a spus Koch pentru Forbes. „[Interzicerea] este contraproductivă. Ruină viața oamenilor, creează conflicte în societate și este anti-progres ... Marijuana, așa cum am înțeles-o, nu este așa de periculoasă ca alcoolul. Deci, de ce alcoolul este legal, iar marijuana nu? ”

„Prin criminalizarea [canabisului], acesta are manifestări negative uriașe, nu numai pentru persoanele care sunt prinse în acel sistem, ci și pentru societate”, a mai afirmat Koch pentru Forbes. „Vrem o societate care să împuternicească oamenii să-și realizeze potențialul și să contribuie, dar cu aceste legi blochezi milioane de oameni.”

 

Deși Koch tocmai și-a anunțat public pledoaria pentru legalizarea canabisului, el susține de fapt în liniște eforturile de reformă a canabisului de ani de zile. În 2015, miliardarul a contribuit la lupta pentru eliberarea lui Weldon Angelos, un bărbat din Utah care fusese condamnat la 55 de ani de închisoare pentru vânzarea de canabis în valoare de 1.000 de dolari. Datorită acestui sprijin puternic, pedeapsa lui Angelos a fost redusă în 2016 și apoi iertată complet în 2020.

În ultimii doi ani, Koch și grupul său de avocați politici, Americans For Prosperity (AFP), ar fi cheltuit peste 70 de milioane de dolari susținând eforturile de reformă a drogurilor. În aprilie, AFP s-a alăturat mai multor alte grupuri de avocați pentru a forma Cannabis Freedom Alliance, o nouă coaliție dedicată încetării interdicției federale a canabisului.

 

„Americanii pentru prosperitate sunt încântați să lucreze alături de partenerii noștri pentru a aduce la lumină afacerile cu canabis, înlocuind piețele negre cu un cadru legal gratuit și echitabil”, a declarat Brent W. Gardner, ofițer șef guvernamental pentru AFP, în aprilie, conform POLITICO.

Cannabis Freedom Alliance speră să convingă Congresul să adopte Cannabis Administration and Opportunity Act, un nou proiect de lege care să pună capăt interzicerii federale a canabisului. Totuși, proiectul de lege va avea nevoie de 60 de voturi pentru a trece de Senat, iar președintele Biden a spus deja că se opune unei astfel de încercări cuprinzătoare de reformă a canabisului. Dar cu sprijinul lui Koch, politicienii se pot răzgândi.

 

"Avem nevoie de 10-12 senatori republicani", a declarat Angelos pentru Forbes, care este acum partener al Cannabis Freedom Alliance. „Cu influența lui Koch, cred că va fi posibil”.

 

Koch nu este singurul miliardar care și-a aruncat greutatea financiară spre reforma canabisului. Jeff Bezos și mega-corporația sa Amazon, s-a înregistrat oficial ca lobby pro-canabis.

Indiferent dacă aceste eforturi de lobby îi conving pe federali să legalizeze canabisul anul acesta, demonstrația susținerii magnaților de afaceri conservatori arată clar că reforma canabisului este o problemă care transcende ideologia politică, bogăția sau clasa.

 

„De prea mult timp, politica în materie de droguri a fost caracterizată greșit ca fiind ceva care provine de la marginile societății ... când de fapt majoritatea americanilor, de multă vreme, au recunoscut că sistemul este greșit”, a declarat pentru Forbes Brian Hooks, CEO al Stand Together și membru al Cannabis Freedom Alliance.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 05/08/2021 3:22 pm
Share: