Notifications
Clear all

O abordare terapeutică holistică a bolilor

dr.mircea-dogariu
(@dr-mircea-dogariu)
Moderator Moderator

familiensport-1024x683

ACUPUNCTURA și FITOTERAPIA sunt ramuri ale MEDICINEI INTEGRATIVE (HOLISTICE) care au acțiune sinergică în tratarea diverselor afecțiuni, fiind folosite cu mult succes de medicii specializați într-o astfel de abordare personalizată a pacienților.

     Un aliat de încredere în “terapia cu ace” sunt preparatele și extractele din plante. În ultimii ani tot mai multe studii pun într-o nouă lumină, extrem de favorabilă, aceste metode de tratament fitoterapeutic cu precădere rolul fitocanabinoizilor în reglarea homeostaziei organismului.

     Mai mult de 180 de tipuri de fitocanabinoizi au fost identificați în diferite plante însă potența cea mai mare și aplicabilitatea cea mai diversă se pare ca o au fitocanabinoizii obținuți prin prelucrarea cânepii. CBD-ul este fitocanabinodul cu acțiune terapeutică majoră obținut din plantele de cânepă.

    Ce știm cu adevărat din studii și cercetări efectuate de oamenii de știință din foarte multe țări? (Canada, Israel, Franța, Germania, Italia, Spania, China sau SUA)

     CBD-ul și extrasele uleioase cu CBD au proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene, dovedite de numeroase studii clinice. CBD-ul și produsele ce conțin acest fitocanabinoid, modulează activitatea sistemului imunitar. Astfel, CBD-ul are proprietăți antiinflamatorii, care pot fi de ajutor în suprimarea hiper-activări sistemului imunitar prin reducerea inflamației, ori majoritatea bolilor autoimune sunt cauzate (și menținute/cronicizate) de inflamație.

     CBD-ul -ameliorează stresul și anxietatea- funcționează interacționând cu receptorii CB1 și CB2 din sistemul endocanabinoid (ECS) pentru a modifica semnalele de serotonină. Serotonina este substanța chimică din creierul nostru care este principala “responsabilă” de fericire, de aceea este important ca nivelul nostru de serotonină să fie reglat și echilibrat. CBD-ul se leagă de un anumit receptor al serotoninei care este cel mai conectat la tulburările de anxietate și permite reglarea și funcționalitatea optimă a organismului.

      CBD-ul reduce anxietatea, depresia și nivelul de stress ceea ce poate fi de ajutor în reducerea dificultăților de somn și duce la îmbunătățirea calității somnului. Administrat sub formă de ulei sau capsule poate induce un somn odihnitor și liniștitor, care durează mai mult și poate combate insomnia.

Dr. Mircea Dogariu

 

Quote
Topic starter Posted : 02/08/2021 10:28 pm
Share: