Notifications
Clear all

Canabisul medical îmbunătățește calitatea vieții cu peste 50% din studiile arătate

1 Posts
1 Users
0 Likes
485 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Canabisul prescris legal oferă îmbunătățiri semnificative din punct de vedere clinic în calitatea vieții pacienților care trăiesc cu afecțiuni precum durere cronică, scleroză multiplă, sindrom Tourette, epilepsie și PTSD, potrivit unui nou studiu realizat de Project Twenty21.

 

Peste 900 de pacienți cu canabis medical din Marea Britanie au fost de acord ca „Drug Science”, să colecteze și să analizeze datele lor medicale. Folosind ratingul EQ-5D-5L al calității vieții, datele au arătat că acești pacienți au o stare de sănătate substanțial mai slabă decât populația generală și nu au reușit să-și gestioneze afecțiunile diagnosticate cu medicamente prescrise în mod obișnuit.

Raportul real care a fost colectat cu privire la canabisul medical în Regatul Unit, a arătat o creștere cu 51% a sănătății pacienților și a capacității de a duce o viață mai normală după 3 luni de tratament. Pacienții au raportat îmbunătățiri semnificative în capacitatea lor de a gestiona afecțiuni secundare debilitante, cum ar fi anxietatea, insomnia și depresia. 63% dintre pacienții din studiu au raportat, de asemenea, că anterior s-au simțit obligați să apeleze la utilizarea ilegală a canabisului în încercarea de a-și gestiona condițiile.

 

Răspunzând studiului, prof. David Nutt, fondator al Drug Science, a declarat: „Lipsa dovezilor clinice a făcut ca medicii să prescrie canabis medical cu greu în Marea Britanie. Aceste noi descoperiri oferă un pas major înainte și ajută la clarificarea beneficiului pe care aceste medicamente îl pot avea pentru mii de pacienți grav bolnavi.”

 

Fiecare pacient înscris pentru canabis medical ca parte a studiului a avut cel puțin două „tratamente eșuate” în dosarele lor medicale, în care medicamentele prescrise în mod obișnuit, cum ar fi opioidele, au avut un efect puțin sau deloc asupra capacității pacienților de a-și gestiona afecțiunile. Dovada acestui fapt este o cerință obligatorie pentru participare și este esențială pentru criteriile de incluziune ale studiului. Rețetele medicale de canabis oferă o alternativă binevenită la medicamentele prescrise frecvent, care prezintă un risc ridicat de dependență și efecte secundare grave, inclusiv dependență.

Această publicație a apărut în urma unei declarații din aprilie 2021 a Institutului Național pentru Excelență Clinică (NICE), care spunea „există puține dovezi sau chiar deloc că medicamentele prescrise în mod obișnuit, cum ar fi benzodiazepinele sau opioidele fac vreo diferență în calitatea vieții, durerea sau suferința psihologică a oamenilor, dar pot provoca vătămări, inclusiv o posibilă dependență.”

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 20/05/2021 5:56 am
Share: