Rick Simpson Oil - ...
 
Notifications
Clear all

Rick Simpson Oil - vindecarea cancerului

1 Posts
1 Users
0 Likes
1,622 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

În general, metodele de fabricare ale uleiurilor de canabis sunt destul de simple și nu necesită echipamente specifice. Cel mai cunoscut exemplu al acestui tip de produse este "Rick Simpson Oil", cunoscut și sub acronimul RSO.

 

Istoria lui Rick Simpson și nașterea uleiului său

În 1997, Rick Simpson a lucrat ca inginer în Canada și, din cauza unui accident de muncă, a început să sufere de dureri de cap constante și de tinitus. În ciuda mai multor controale la spital, medicamentele prescrise nu au putut să-i ofere nici o ușurare.

În 1999, după ce a vizionat o emisiune de televiziune despre canabisul medical, Rick l-a chemat pe unul dintre prietenii lui care avea canabis și i-a cerut câteva grame pentru el. De fiecare dată după ce fuma, simțea o ușurare și o stare de calmare, iar durerile nu mai eram atât de mari. Din acest motiv, i-a cerut medicului lui prescripție pentru canabis medicinal, însă, medicul s-a opus categoric.

În următorii ani, simptomele bolii se înrăutățeau, împiedicându-l pe Rick să aibă o viață normală. După ce a avut niște gânduri de suicid, a decis să găsească pe cont propriu un remediu alternativ. El și-a amintit că atunci când fumează canabis, a remarcat o mare ușurare și se întreba cum se poate produce o concentrație mai mare de canabinoizi.

A început să crească plante de canabis și să producă o extracție din mugurii plantelor, începând cu doze foarte mici. Conform celor afirmate de Rick, simptomele leziunii au fost rapid atenuate, somnul s-a îmbunătățit și durerea și tensiunea arterială au scăzut. În plus, se simțea în formă și s-a putut bucura de o viață normală.

În 2002, a fost diagnosticat cu un Carcinom Celular Bazal (cea mai frecventă tumoră malignă a pielii pe care medicii o îndepărtează de obicei prin intervenție chirurgicală).

În 2003, a suferit o intervenție chirurgicală, dar la doar câteva săptămâni după aceea, tumoarea a reapărut. După un eșec total al tratamentelor convenționale, Simpson s-a hotărât să folosească uleiul preparat chiar de el: "...după ce am citit Activitatea antineoplazică a canabinoizilor, un studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului, mi-am aplicat uleiul direct pe pielea afectată, am acoperit zonele cu bandaj. Repetam același strategie în fiecare zi, ulei nou, bandaj nou. A patra zi, cancerul de piele nu mai era, dispăruse".

Rick afirmă că, după numai câteva zile, cancerul a dispărut complet. Bucuros de această veste minunată, a vrut să încerce aceeași strategie pentru boala mamei lui, care suferea de psoriazis. Rezultatul a fost uimitor și în cazut psoriazisului. Atunci Rick a decis să mai facă această rețetă de extraxt de canabis și să-l împartă gratuit la prieteni și la prietenii prietenilor lui.

În primul an, Rick tratase deja între 50 și 60 de persoane, cu diverse probleme ale pielii.

În câțiva ani, numărul ajunge la peste 5000 de pacienți diagnosticați cu cancer, leucemie, melanom, diabet, dureri cronice, infecții virale și bacteriene. Rick a declarat că peste 70% dintre pacienții lui, care urmau acest tratament, au scăpat de cancer.

Rick a declarat că, în cazul în care boala este foarte avansată și nu se mai poate vindeca, uleiul îi permite pacientului un sfârșit fără dureri.

 

Ce este Rick Simpson Oil

Uleiul Rick Simpson (RSO) este un ulei derivat din canabis, care prezintă o concentrație foarte mare de THC. Acest fapt face ca uleiul să fie complet diferit de cel pe care îl găsim de obicei pe piață, deoarece are o concentrație ridicată de THC.

În conformitate cu ceea ce este publicat pe site-ul lui Rick Simpson, RSO este utilizat în principal ca un tratament pentru cancer, dar poate trata și:

Scleroza multiplă

Artrita

Infecţiile

Inflamațiile

Tensiunea arterială crescută

Depresia

Insomnia

 

Deși susține că uleiul are capacitatea de a trata diferite boli, este necesar ca pacienul să înțeleagă că, compusul THC fiind într-o concentrația foarte mare, pot apărea și simptome fizice cum ar fi:

Paranoia

Vomă

Efect psihoactiv

 

În același timp, este important de menționat că "activitatea antineoplazică a canabinoizilor" rămâne în curs de investigare. Într-adevăr, principalul risc asociat cu RSO este lipsa dovezilor care demonstrează eficacitatea acestuia în tratamentul cancerului.

 

Ce spune știința despre RSO

Conform celor publicate pe Cancer Research UK, nu există un consens general în cadrul comunității științifice privind utilizarea canabisului ca tratament eficient pentru cancer.

Doctorul în medicină, Franjo Grotenhermen, fondatorul Asociației Internaționale pentru Medicamente cu Canabinoizi, i-a trimis o scrisoare lui Rick Simpson, prin care îl averizează să nu mai facă promisiuni de vindecare oamenilor. 

În același timp, el este de acord cu ideea lui Rick de a păstra supraviețuirea și prosperitatea omenirii, cu scopul de a împărtăși adevărul cu cât mai mulți oameni posibil, pentru a obține o schimbare substanțială.

Cu toate acestea, în cea de-a doua parte a aceleiași scrisori, dr. Franjo subliniază șase puncte critice cu privire la abordarea lui Rick:

  1. Lipsa cunoștințelor

Critica principală pe care Franjo o identifică: decarboxilarea are loc atunci când moleculele din ulei se transformă în poziția delta-9, când sunt supuse unui proces de încălzire, astfel încât acestea să se transforme în forma lor activă din punct de vedere medicinal.

Înainte de decarboxilare, substanța este deja delta-9-THC, în timp ce procesul implică îndepărtarea dioxidului de carbon din moleculă, transformând acidul THC natural (THCA) în THC, responsabil pentru majoritatea beneficiilor. În plus, Franjo clarifică faptul că nu este o proteină din planta de canabis, cea care se ocupă de proprietățile de combatere a cancerului.

  1. Credințe greșite

În plus, Rick arată și alte convingeri greșite care vorbesc despre importanța administrării uleiului cât mai aproape posibil de o tumoare, subliniind efectul mai puternic care poate fi obținut în acest fel. Cu toate acestea, canabinoizii ajung la cancer prin sistemul cardiovascular al organismului, răspunzând Franjo.

  1. Sumă confuză și concentrare

Potrivit lui Rick, este imposibil ca o tinctură de canabis să fie la fel de puternică ca un extract. Adevărul este că efectul nu depinde de concentrare, ci de cantitatea absolută ingerată.

  1. Date lipsă și înșelătoare

Rick mărturisește că există aproximativ o persoană din zece care spune public că a utilizat ulei de canabis, dar majoritatea pacienților nu o fac. Începând din 2003, el a administrat extractul la aproximativ 5000 de persoane, care sufereau de diverse probleme medicale, iar majoritatea acestor persoane au fost vindecate folosind acest ulei.

  1. Concentrația de THC

Rick recomandă întotdeauna extracte de canabis de înaltă calitate, cu nivel de THC de aproximativ 80-90%. Cu cât este mai mare calitatea uleiului, cu atât mai rapid va fi efectul de vindecare.

Există dovezi că CBD-ul poate juca un rol mai important decât THC-ul în unele tipuri de tumori. Mai mult, efectul bine cunoscut al anturajului și, în special, combinația dintre THC și CBD împreună, pot oferi mai multe beneficii. Printre alți factori, CBD-ul poate avea o importanță deosebită atunci când THC-ul nu este bine tolerat și, în mod clar, dozele mari nu sunt în discuție. În aceste cazuri, se poate încerca un tratament care utilizează doze mari de CBD, atât pentru reducerea efectului psihoactiv al THC-ului cât și pentru proprietățile corecte ale CBD-ului împotriva anumitor tipuri de cancer.

Rick și-a dezvoltat teoria acum 15 ani, când CBD-ul nu a fost încă luat în considerare. Cu toate acestea, cunoașterea reală a eficacității întregului fitocomplex al plantei de canabis în tratamentul cancerului este de natură preliminară, iar cercetătorii și medicii trebuie să ia întotdeauna în considerare date noi pentru a oferi cele mai recente recomandări și tratamente posibile pentru pacienți.

 

  1. Avertizare împotriva terapiilor convenționale eficiente

Rick scrie că cei mai mulți dintre cei care îl contactează au fost grav afectați de sistemul medical, datorită chimioterapiei și radiațiilor etc. Deteriorările cauzate de aceste tratamente au un efect de durată asupra pacienților, făcându-le mai greu de vindecat. Cu toate acestea, afirmă, RSO are încă o rată de succes de 70 până la 80%.

Acesta este unul dintre cele mai importante subiecte pentru Franjo. Medicul german a criticat cu fermitate recomandările lui Rick pentru pacienții săi de a evita tratamentele convenționale, deoarece chimioterapia și radioterapia provoacă daune foarte mari.

Deși - răspunde Franjo - nimeni nu știe rata de succes a acestui ulei, din cauza volumului redus de „feedback”. Eficacitatea terapiilor standard este larg acceptată de comunitatea medicală, indicând până în prezent o rată de succes de aproximativ 55%.

În plus, Franjo dorește, de asemenea, să sublinieze posibilitățile de combinație de canabinoide și terapii convenționale, în loc să se bazeze doar pe canabis.

 

Concluzii

La sfârșitul scrisorii, Franjo vrea să clarifice faptul că Rick Simpson prezintă date eronate, prin faptul că nu înțelege baza chimiei, fiziologiei și medicinii. Cu toate acestea, chiar dacă nu este nevoie să cunoaștem toate detaliile, este vorba de o chestiune de viață și de moarte și este clar că el nu își asumă nici o responsabilitate.

"Este vorba de bunăstarea indivizilor care se întorc la noi. Ei au dreptul la cele mai bune informații posibile și cele mai recente, precum și cele mai bune sfaturi posibile. Când vine vorba de tratamentul medical, mai ales atunci când se confruntă cu o boală gravă, nu este suficientă tratarea pacienților bazându-se pe intenții bune. Sunt convins că reputația dvs. printre susținători s-ar îmbunătăți dacă ați putea revizui și actualiza sfaturile dumneavoastră. Sunt convins că terapiile cu canabinoide sunt de valoare în tratamentul cancerului."

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 19/03/2021 3:59 pm
Share: