Câte forme de THC e...
 
Notifications
Clear all

Câte forme de THC există?

1 Posts
1 Users
0 Likes
658 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

THC-ul cunoscut de noi toți, principalul canabinoid psihoactiv al plantei de canabis este de fapt Delta-9 THC. Recent, Delta-8 THC a început să facă o impresie puternică ca formă alternativă de THC-ului, cu beneficii ușor diferite. Știm că există și Delta-10 THC. Deci, câte forme de THC există și cum sunt acestea similare?

Prima persoană care a sintetizat THC-ul a fost chimistul Roger Adams. Asta s-a întâmplat în anii 1940, deși nu a reușit să-l izoleze. Acest lucru a fost făcut în 1964 de Raphael Mechoulam și echipa sa, deși Adams a fost primul care a izolat CBD-ul. Mechoulam a reușit să beneficieze de legile mai puțin restrictive ale Israelului în domeniul cercetării canabisului.

Pentru a fi mai specific, el a izolat cea mai comună formă de THC găsită în plantele de canabis, Delta-9 THC. Delta-9 THC în sine nu există de fapt în mare măsură în nicio plantă de canabis, ci este produs din THCA. Acesta trebuie decarboxilat (în general prin expunerea la căldură) pentru a deveni Delta-9 THC. În anii 1940 s-a aflat că există multe forme diferite de THC, deși câte forme de THC pot fi create, a rămas un mister.

O altă formă de THC a devenit din ce în ce mai populară, parțial datorită US Farm Bill din 2018 care a legalizat cultivarea cânepei industriale în anumite scopuri. Ca o formă de THC care nu există în cantități suficient de mari, Delta-8 THC se transformă din Delta-9 THC. Se formează printr-un proces de oxidare, care are ca rezultat un compus care a demonstrat în teste că este mai puțin psihoactiv, produce mai puține simptome de anxietate și panică, este eficient pentru utilizare la pacienții cu greață și vărsături din cauza bolilor și a tratamentelor și care, datorită procesului de oxidare, este de fapt mai stabil decât Delta-9 THC.

Delta-8 THC este cunoscut de când a fost complet sintetizat în 1965 de către Raphael Mechoulam.

Mechoulam a publicat chiar cercetări încă din 1995, arătând cum Delta-8 THC a eradicat greața și vărsăturile copiilor care au primit tratamente împotriva cancerului. Cu toate acestea, desigur, nu am auzit prea multe despre asta. Ceea ce face ca Delta-8 THC să fie relevant în prezent este faptul că este produs în zona „gri” a Farm Bill din 2018, ceea ce a permis - într-o anumită măsură - vânzările legale de THC. Cei doi compuși sunt aproape identici și au proprietăți similare, dar obținerea Delta-8 THC din cânepă creează acest dilem legal.

În ceea ce privește Delta-10 THC, este greu de spus. A apărut printr-un accident și nu a trecut nici măcar prin cercetarea științifică obligatorie pe care o au Delta-9 THC și Delta-8 THC. Probabil are mecanisme de acțiune similare în creier, atașându-se la receptorii CB1 și / sau CB2, dar nu se poate spune nimic specific despre moleculă, în afară de faptul că legătura dublă (delta) există pe al 10-lea atom de carbon al lanțului, mai degrabă decât a 9-a ca Delta-9 sau a 8-a, ca Delta-8. Aceasta este, de fapt, ceea ce definește un tip de THC, în care se află atomul de carbon dublu.

Acum știm că molecula de THC poate exista sub diferite forme, în funcție de locul în care se află legătura dublă de carbon, ceea ce aduce întreaga întrebare a numărului de THC care există. Această dublă legătură ar putea fi localizată pe al treilea, al patrulea sau chiar al șaptelea atom de carbon.

Delta-3 THC, Delta-4 THC și Delta-7 THC au fost toate identificate în anii 1940, când THC-ul a început să fie sintetizat în laboratoare de cercetători. Acestea sunt în întregime sintetice și au fost dezvoltate ca o modalitate de a stabili o formă sintetică a unui produs vegetal (cel mai probabil să rezolve problemele legate de brevete). Deși s-au făcut cercetări asupra acestor compuși, acesta a rămas limitat. În general, se crede că acești izomeri sintetici sunt mai puțin puternici decât Delta-9 THC sau Delta-8 THC, dar acest lucru poate să nu fie adevărat.

Un studiu din 1980 care evidențiază modul în care Delta-6 THC și alți compuși ai canabisului afectează creierul șoarecilor, a constatat că mai mulți canabinoizi sau izomeri sunt corelați cu un efect cataleptic de până la 60 de minute la șoareci. Catalepsia este o tulburare în care corpul nu răspunde la stimuli externi, cu rigiditate musculară generală și incapacitate de mișcare.

 

Știm că moleculele THC variază ușor între ele, dar ce se întâmplă odată ce THC-ul este metabolizat de organism? Apare 11-hidroxi-THC.

Motivul pentru care alimentele cu THC sunt atât de puternice este conversia THC-ului în 11-hidroxi-THC. Când Delta-9 THC este ingerat, acesta este procesat în 11-hidroxi-THC prin ficat și tractul digestiv.

Diferența reală între alimentele cu canabis și fumatul sau vaparea este că, cu produsele alimentare, o fracțiune mult mai mare de Delta-9 THC ajunge mai întâi la ficat. Acolo se transformă în 11-hidroxi-THC. Deci, cu alte cuvinte, dacă fumați sau vapați, raportul dintre 11-hidroxi-THC și Delta-9 THC este destul de scăzut, iar dacă luați un aliment comestibil este mult mai mare. Acest lucru explică de ce alimentele pot provoca efecte foarte intense și de ce efectul maxim durează mult mai mult. 11-hidroxi-THC nu apare în mod natural și necesită ca organismul să descompună THC-ul pentru a-l produce.

Aceasta nu este o versiune standard a THC-ului, dar are ca scop să arate celelalte posibilități disponibile atunci când se pune întrebarea câte forme de THC există.

Cu capacitatea de a sintetiza canabinoizi, capacitatea de a crea noi versiuni de THC a fost disponibilă de ceva timp. Până acum, ar fi trebuit să se facă ani de cercetare intensă a THC-ului, dar la câteva decenii după ce au fost găsite aceste forme de THC, ne punem încă întrebarea câte forme de THC există. Motivul pentru care lucrurile stau așa este extrem de discutabil, unii oameni spun că din cauza pericolelor inerente ale drogurilor și pieței negre. Alții ar putea susține că industria farmaceutică nu ar putea concura cu o plantă și ar fi fost mai ușor să suprime informațiile despre această plantă, în mod esențial, punând capăt cercetărilor, până când ar putea fi monetizată. Ultimul argument are mult mai mult sens, având în vedere noua industrie farmaceutică-canabis, care pare să nu aibă probleme cu persoanele care consumă droguri și nu vede niciun motiv de pericol, atâta timp cât banii intră în buzunarele farmaceutice.

 

Într-un domeniu de cercetare atât de deschis, cu atât de multe de investigat, este imposibil să spunem câte forme de THC există. Nici măcar nu se poate spune dacă Delta-9 este cea mai puternică formă sau ce alte tipuri de efecte psihoactive și medicale ar putea fi ascunse în ea. Unul dintre cele mai interesante lucruri pe care trebuie să le înțelegem despre THC, este cât de mult mai este de învățat despre el.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 13/05/2021 8:21 am
Share: