11-hidroxi-THC
 
Notifications
Clear all

11-hidroxi-THC

1 Posts
1 Users
0 Likes
463 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

În ultimul timp, am observat că apar câțiva canabinoizi noi, în special noi forme de THC. Majoritatea apar în mod natural în canabis, dar unii, cum ar fi 11-hidroxi-THC, nu se găsesc în plantă. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui compus psihoactiv ultra-puternic și ce legătură are cu sistemul digestiv uman.

 

Ce este 11-hidroxi-THC?

11-hidroxi-THC (11-OH-THC), este unul dintre endocanabinoizii naturali; adică este produs de corpul uman. După ce Delta-8 THC sau Delta-9 THC a fost înghițit, corpul îl descompune și îl metabolizează prin ficat. 11-hidroxi-THC este un metabolizator al celorlalți tetrahidrocanabinoli și este considerat a fi mult mai puternic decât precursorii săi.

Potrivit neurologului și consilierului medical pentru canabis, dr. Adie Rae, „...ficatul este responsabil pentru această transformare și, în special, enzima metabolizantă a medicamentelor cunoscută sub numele de citocromul P2C9 sau CYP2C9. Chiar și atunci când fumezi, ficatul vede Delta-9 și îl transformă în 11-hidroxi-THC, dar obții mult mai mult 11-hidroxi-THC atunci când mănânci canabis”.

Un fenomen cunoscut sub numele de „metabolismul primului pas” este motivul pentru care 11-hidoxi-THC are efecte atât de puternice asupra creierului. Administrarea orală duce la efecte mult mai puternice și de lungă durată, comparativ cu inhalarea. Deci, dacă v-ați întrebat de ce alimentele vă oferă acel efect puternic, acum știți răspunsul.

Ca și în cazul altor canabinoizi, 11-hidroxi-THC se leagă de receptorul CB1; dar în acest caz, imită toate efectele cunoscute ale Delta-9 THC, dar de zece ori mai mari. Efectul maxim al 11-OH-THC este de aproximativ 1,5 ore după consum. Efectele pot dura de la o oră la șase ore (sau chiar mai mult) în funcție de doză și de nivelul de toleranță al consumatorului.

 

Cercetarea asupra 11-hidroxi-THC

Deși limitate, cercetările pe care le avem indică faptul că 11-hidroxi-THC este considerabil mai puternic decât Delta-9 THC. Un studiu publicat în Jurnalul de Investigații Clinice a constatat că 11-OH-THC este „mult mai puternic în producerea efectului psihoactiv decât Delta-9 THC”. Acest lucru a fost observat atât în ​​studiile pe animale, cât și în studiile efectuate pe oameni.

Dr. Rae susține că motivul acestei potențe mult mai mari „este parțial atribuibil afinității de legare mai mare a metabolitului pentru receptorul CB1 care se leagă fizic mai strâns de receptor decât Delta-9 THC. Practic, cu cât se leagă mai bine, cu atât activează mai bine receptorul”.

 

Fumatul vs consumul de canabis

După cum bine știți, alimentele cu canabis au un impact diferit față de fumat. Chiar dacă durează ceva timp până să simțiți ceva, efectul durează câteva ore. Acest lucru pare a fi banal atunci când vine vorba de comestibile; dar de ce diferă atât de mult de fumat, din punct de vedere științific?

Se reduce la doi factori: enzimele care metabolizează medicamentele din tractul gastro-intestinal și fluxul de sânge în ficat. Când mâncați pentru prima dată comestibile cu canabis, diferite enzime din tractul gastro-intestinal încep să digere alimentele. Din acel moment, fluxul de sânge din tractul gastro-intestinal trece prin ficat, unde toate aceste enzime sunt metabolizate, apoi sângele continuă circulația generală. Când se formează metaboliții, atunci veți obține efectele 11-hidroxi-THC.

Cu toate acestea, atunci când canabisul este fumat, THC-ul este absorbit prin plămâni și distribuit direct în fluxul sanguin. Compușii activi se îndreaptă spre creier, unde interacționează cu receptorii CB care fac parte din sistemul endocanabinoid. În acest scenariu, simțiți efectele fitocanabinoizilor în sine, mai degrabă decât ale compusului format în timpul metabolismului.

 

Cum să evitați consumul excesiv

Când vine vorba de produse comestibile, este ușor să depășim măsura. Deoarece durează mult mai mult timp pentru a simți efectele, o mulțime de oameni ajung să mănânce mai mult decât ar trebui, gândindu-se că alimentele nu funcționează, apoi sunt surprinși când THC-ul începe să-și facă efectul puternic.

Indiferent dacă le preparați singur sau le cumpărați din dispensar, utilizați o doză mică și așteptați cel putin o oră, mai ales dacă sunteți începător. De asemenea, este important să ne amintim că nu toți avem aceeași toleranță. Unii oameni sunt mai sensibili la 11-hidroxi-THC decât alții.

Deoarece 11-hidroxi-THC este produs de ficat și toți avem enzime hepatice diferite și mutații genetice în aceste enzime, comestibilele de canabis pot afecta oamenii foarte diferit. Există o gamă largă în modul în care indivizii metabolizează Delta-9 THC în 11-hidroxi-THC, cu vârsta, sexul, consumul istoric de canabis, medicamentele concomitente și alți factori care contribuie la variabilitate.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 17/05/2021 7:44 am
Share: