Cum să elimini THC-...
 
Notifications
Clear all

Cum să elimini THC-ul din corp

1 Posts
1 Users
0 Likes
3,202 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Testele de droguri nu sunt niciodată binevenite, mai ales când ești un consumator obișnuit de canabis. Iată câteva modalități simple de a ajuta la eliminarea THC-ului din corp.

Chiar și la o simplă angajare, unele companii / firme cer ca noii angajați să facă teste de droguri cu toleranță zero. După cum bine știm cu toții, canabisul este trecut în această listă stupidă. Deci, ce e de făcut? Renunți la canabis?

 

Cât de mult rămâne canabisul în corp?

Durata de timp a canabisului în sistem este afectată de biologia și obiceiurile fiecăruia. Deși toată lumea este diferită, canabisul este de obicei detectabil în lichide precum urină și salivă de la 1-30 de zile după ultima utilizare. În schimb, în păr, poate fi detectat chiar și după luni de zile.

THC-ul este metabolizat în ficat, unde este descompus în peste 80 de metaboliți. În cele din urmă, THC-ul și metaboliții săi sunt excretați, părăsind sistemul. Cu toate acestea, mulți dintre acești compuși persistă în sistem mai mult decât THC-ul în sine. Majoritatea testelor medicamentoase sunt concepute pentru a detecta anumiți metaboliți, cum ar fi acidul tetrahidrocannabinol carboxilic (THC-COOH).

 

Deci, cât durează până orice urmă de THC să părăsească sistemul?

Programul THC se bazează pe mai mulți factori, printre care:

 

 • Cât de mult / cât de des consumi canabis
 • Câtă grăsime corporală / rata metabolică
 • Cât de sensibil este testul de droguri / tipul de test de droguri

 

Cantitatea (și frecvența) de canabis pe care o consumi regulat este cel mai mare factor. Cu cât consumi mai mult canabis, cu atât mai mulți metaboliți vei avea în corp. Canabisul luat pe cale orală, cum ar fi comestibilele, poate rămâne în sistem mai mult decât fumatul spre exemplu.

Normele de consum se aplică atât dozelor individuale, cât și obiceiurilor pe termen lung. Două grame de iarbă vor dura mai mult pentru a părăsi sistemul decât un singur gram. Iarba care este mai puternică va avea nevoie de mai mult timp pentru a putea fi eliminată. Dacă ești un utilizator ocazional, sistemul va elimina THC-ul mai repede. Dacă ești un utilizator zilnic, este posibil să ai nevoie de timp suplimentar.

 

Grasimea corporală și rata generală metabolică

THC-ul este detectabil mai mult timp la utilizatorii zilnici, deoarece metaboliții THC sunt depozitați în celulele grase (sunt solubili în lipide). O persoană cu mai puține grăsimi corporale va stoca mai puține dintre aceste molecule, iar o persoană cu mai multă grăsime corporală va stoca mai mult. Femeile tind să aibă mai multă grăsime corporală decât bărbații, astfel că femeile pot metaboliza mai lent canabinoizii.

Rata metabolică generală a unei persoane joacă, de asemenea, un rol important. Unii oameni pot arde calorii doar stând, în timp ce alții se luptă să piardă în greutate chiar și cu un stil de viață activ. Cei cu un metabolism mai rapid vor procesa și elimina mai rapid metaboliții canabinoidului.

 

Sensibilitatea testului de droguri

Diferite teste medicamentoase - urină, păr, salivă, sânge - au ferestre de detectare diferite. Mulți, cum ar fi selecțiile de păr și urină, măsoară metabolitul THC-COOH, în timp ce testele de sânge măsoară nivelurile de THC în sine. Dintre toate metodele de testare standard, testarea urinei este cea mai comună. Dacă ești testat pentru un loc de muncă (angajare), aproape întotdeauna va fi un test de urină.

Sensibilitatea testului se referă la concentrația de reducere a THC-ului sau a metaboliților săi, peste care un test este considerat pozitiv. Limita pentru majoritatea testelor de urină de canabis este de 50ng / ml de THC-COOH. Cu toate acestea, este posibil ca decupajul să fie setat la 15ng / ml. Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai lungă fereastra de detectare.

 

Testarea urinei

Canabisul și metaboliții săi pot fi detectați în urină pentru diferite perioade de timp după ultima utilizare, în funcție de frecvența utilizatorului:

 

 • Utilizator ocazional (de la una la trei ori pe săptămână): 3 zile
 • Utilizator moderat (de patru ori pe săptămână): 5-7 zile
 • Utilizator cronic (zilnic): 10-15 zile
 • Utilizare cronică grea (de mai multe ori pe zi): 30+ zile

 

 

Testarea salivei

Testele de salivă pot fi utilizate pentru a detecta conducere deficitară în unele jurisdicții în care este legal canabisul. Conform unei revizii științifice, canabisul poate fi de obicei detectat în salivă pentru:

 

 • Utilizatori ocazionali: 1-3 zile
 • Utilizatori cronici: până la 29 de zile

 

Testarea sângelui

Testarea sângelui este relativ costisitoare și invazivă, ceea ce o face mai puțin obișnuită decât alte metode de testare. Cu toate acestea, testele de sânge pot fi utilizate în anumite setări clinice sau de urgență. Spre deosebire de testele de urină, care detectează metaboliții, testele de sânge caută de obicei prezența THC-ului în sine. THC-ul este aproape instantaneu detectabil în sânge la inhalarea canabisului, ceea ce face testele de sânge ideale pentru determinarea consumului recent de canabis.

Cercetările arată că canabisul rămâne detectabil în sânge timp de 1-2 zile. Cu toate acestea, în anumite cazuri, acesta a fost detectat până la 25 de zile după ultima utilizare. Utilizarea zilnică a canabisului poate crește lungimea ferestrei de detectare.

 

Testarea părului

După consumul de canabis, THC-ul ajunge în foliculii de păr prin vase mici de sânge. Cantitățile de urme pot fi detectate în păr până la 90 de zile, după cum a confirmat un studiu din 2015. În mod obișnuit, o secțiune de 4 cm de păr prelevată de la nivelul scalpului indică consumul de canabis pe o perioadă de trei luni (părul crește cu o viteză aproximativă de 1,2-1,5 cm pe lună).

Dacă ți se cere să faci un test de droguri cu foliculii de păr, aproximativ 100 de fire de păr îți vor fi luate aproape de coroana capului. Spălarea, vopsirea sau coafarea părului cu produse nu va avea niciun efect asupra exactității testului.

 

Cum elimini THC-ul din sistem?

 

 • Nu mai consuma canabis

Acest lucru poate părea evident, dar primul lucru pe care ar trebui să-l faci dacă ai un test de droguri este să nu mai folosești iarbă. Scopul de aici este de a purifica orice urmă de THC sau metaboliții săi cât mai complet posibil. Cu cât încetezi mai repede utilizara canabisului, cu atât este mai probabil să treci testul. În funcție de tipul de test și de obiceiurile de fumat, poate fi necesar să faci o pauză mai lungă pentru a-ți ”spăla” complet sistemul.

 

 • Bea multă apă

Vorbind despre spălarea sistemului, nu este nimic mai bun decât apa. Desigur, apa este cea mai eficientă pentru trecerea testelor de urină. Din fericire, acesta este cel mai frecvent tip de test.

Pentru a-ți curăța sistemul, urinează cât poți de mult 24-48 de ore înainte de test. Continuă hidratarea în ziua testului. Scopul este de a dilua urina, ceea ce face mai dificilă detectarea de metaboliți reziduali.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 24/03/2021 10:26 am
Share: