Notifications
Clear all

Cluburile de canabis din Barcelona s-ar putea închide în urma deciziei Curții Supreme

1 Posts
1 Users
0 Likes
862 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Celebrele cluburi sociale de canabis din Spania s-ar putea închide după ce Curtea Supremă va închide lacuna legală care le permitea acest lucru.

Potrivit The Guardian, cele peste 200 de cluburi de canabis din Barcelona sunt acum în pericol după ce instanța a decis să anuleze hotărârea din 2017 conform căreia „consumul privat de canabis de către adulți face parte din exercitarea dreptului fundamental la libera dezvoltare personală și libertatea conștiinței.”

Cultivarea, consumul și distribuția canabisului au fost legalizate în esență în Catalonia pentru membrii cluburilor private de canabis în 2017, ducând la o piață prosperă.

Cluburile sociale de canabis sunt conduse de ani de zile sub un regulament al orașului Barcelona, ​​cu toate acestea, hotărârea instanței supreme înseamnă că autoritățile din oraș nu mai sunt „competente” pentru a legifera în materie guvernată de stat.

Instituțiile cu profil specializat pe canabis li se va spune acum că vânzarea, consumul sau promovarea canabisului vor fi interzise în Spania, inclusiv în Barcelona, ​​unde se află 70% din cluburile de canabis din țară.

 

Eric Asensio, purtătorul de cuvânt al Federației Asociațiilor Catalane de Cannabis, a declarat pentru The Guardian:

„Majoritatea asociațiilor presupun că mai devreme sau mai târziu vor fi forțați să închidă. Încă o dată justiția atacă asociațiile fără a ține seama de realitatea Barcelonei, un oraș care a coexistat cu aceste entități de mai bine de 30 de ani. Asociațiile din Barcelona sunt un model de pionierat în Europa, exportat la nivel internațional, aplicarea de noi politici de droguri care se concentrează pe individ și sănătatea lor. Este necesar un cadru legal care să recunoască realitatea existentă și să obțină mecanismele de reglementare necesare în colaborare cu autoritățile publice, cu un accent clar pe sănătatea publică.”

 

Piața spaniolă a canabisului este una uriașă, cu afaceri de canabis, cum ar fi cluburile sociale, care atrag milioane de turiști în fiecare an.

Potrivit Canna Byte, există patru milioane de consumatori locali, precum și aproximativ 6,5-12,5 milioane de oameni care petrec timp în țară pentru a se bucura de canabis legal în fiecare an.

Deși canabisul în Spania este încă ilegal în scopuri comerciale, cultivarea și consumul personal au fost dezincriminate.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 31/07/2021 10:00 am
Share: