Notifications
Clear all

Cluburile de canabis din Spania - Legale sau nu?

1 Posts
1 Users
0 Likes
786 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Ce sunt cluburile de canabis și cum funcționează ele dacă legea interzice vânzarea și/sau cumpărarea canabisului?

Cluburile de canabis sunt organizații și asociații private de bună credință care operează pe baza aspectelor fundamentale ale Constituției Spaniei.

Cultura canabisului din Spania s-a dezvoltat destul de intens în ultimele două decenii, deoarece decriminalizarea marijuanei pentru uz personal a avut loc, iar lacunele legale actuale permit anumite situații pentru cumpărarea și fumatul marijuanei.

Cu toate acestea, există încă câteva considerente legale de care ar trebui să fiți conștienți înainte de a participa la această activitate relaxantă. Dacă te afli în Spania și îți place să fumezi iarbă, să socializezi cu persoane libere sau pur și simplu vrei să simți pentru prima dată efectele ierbii, aici o poți face în mod legal în „asociațiile culturale” sau „cluburile de canabis”.

 

Legalitățile 

Marijuana pentru uz personal a fost dezincriminată în Spania, deși acest lucru nu înseamnă că există o licență gratuită totală pentru cultivarea, transportarea sau fumarea acesteia.

Chiar dacă sunteți doar în vacanță și stați în Spania pe termen scurt, aveți voie să cultivați marijuana pentru uz propriu. Cu toate acestea, toate activitățile de trafic și de vânzare a substanței controlate sunt strict interzise.

De asemenea, fumatul de marijuana este considerat o chestiune privată și personală și poate fi pusă în practică doar în intimitatea propriei case. Oricine este prins cu marijuana în posesia lui sau fumează marijuana în public este supus amenzilor administrative, infracțiunilor sau chiar detenție, în funcție de ofițerul de serviciu, cantitatea găsită asupra voastră și incidentul produs.

În esență, cel mai bine este să nu fumați marijuana în public și să nu transportați mai mult de 50 de grame de canabis. Sub 50 de grame se consideră uz propriu iar peste 50 de grame se consideră trafic. Deci, mare atenție, da?

 

Păi și cafenelele?

Dacă legea permite doar consumarea în spații private iar vânzarea de marijuana este ilegală, cum poate funcționa un club de canabis în mod legal? Ei bine, mare atenție acum!

Există lacune în sistemul juridic spaniol care le permite rezidenților să dețină asociații sau cluburi în casele lor, permițând astfel cluburilor private de canabis să funcționeze sub pretextul asociațiilor private.

Cluburile de canabis din Spania sunt foarte diferite față de cafenelele din Amsterdam, în condițiile în care sunt private și necesită aderare și nu au dreptul legal să facă publicitate de niciun fel. Dacă vedeți de exemplu poze pe net cu persoane din cluburi, acestea sunt făcute ilegal de către membrii clubului. Primele reguli de aur ale fiecărui club de canabis din Spania este interzicerea foto/video în incinta clubului! Singurele fotografii permise sunt acelea când clubul e gol și/sau se face un reportaj sau recenzie clubului respectiv. 

Acesta este motivul pentru care cultura canabisului din Spania este oarecum o activitate underground. Pentru a deveni membru al acestor cluburi de canabis, trebuie să fiți recomandat de un membru actual. În Barcelona, de exemplu, sunt peste 300 de cluburi active și cu siguranță prietenul vostru care este stabilit acolo, este membru la cel puțin un club.

 

Nu toți împărtășesc această bucurie verde!

Există facțiuni puternice în Spania care nu doresc ca aceste cluburi să continue și să înflorească. Spre discreditarea lor, aceste facțiuni au încercat în mod repetat să folosească alte mijloace pentru a ‚nimici’ cluburile de canabis, dar eforturile lor nu funcționează, deoarece sistemul cluburilor de canabis se bazează pe legea constituțională.

Iată cele două principii fundamentale ale cluburilor sociale de canabis din Spania - acestea sunt motivele pentru care există cluburile, motivele pentru care nu au fost închise și motivele pentru care aceste asociații vor continua să existe mult timp de acum încolo:

 

  1. Protecții privind confidențialitatea constituțională

Spania are protecții de confidențialitate extrem de liberale constituționale. În rezumat, ceea ce afirmă aceste legi (printre altele) este faptul că ,ceea ce fac eu în casa mea, nu-i treaba ta’. Această protecție acoperă chiar și dorința oamenilor de a crește și de a folosi plante precum canabisul.

Aceste legi de confidențialitate au fost testate în instanțele judecătorești - Spania este o națiune de jurisprudență - iar rezultatul a fost că, dacă doriți să cultivați câteva plante în casa dvs. sau în altă locație privată - în afara publicului - atunci este acceptabil. Dacă doriți să fumați canabis, să faceți hash, să-i dați foc sau să faceți ce vreți voi cu el, puteți face acest lucru într-un loc privat. Acesta este dreptul dvs. la confidențialitate în conformitate cu legislația spaniolă.

 

  1. Dreptul la asociere

Constituția Spaniei acordă și cetățenilor săi dreptul la asociere. Aceasta înseamnă că oamenilor li se permite să se organizeze ca grupuri pentru cauze sau scopuri specifice. Dacă doriți să începeți un club de șah, vă puteți afirma drepturile în conformitate cu dispoziția constituțională a Dreptului de asociere și să începeți un club de șah. Sau dacă sunteți un grup de avocați care doresc să lupte pentru legalizarea marijuanei, aveți dreptul de a crea o asociație profesională juridică pentru a face acest lucru. Aceste asociații pot fi cu ‚scop lucrativ’ sau - ‚sin animo de lucro’ – organizație non-profit.

 

Recapitulare

Pentru recapitulare, în conformitate cu legile de confidențialitate din Spania este permisă cultivarea pentru uz personal într-un mediu privat. De asemenea, este permis ca grupurile de persoane să se grupeze pentru a forma și opera o asociație.

 

Să zicem că eu locuiesc în Barcelona și am un apartament imens. Îmi cresc 3-4 plante de canabis și când recoltez, mă bucur de produsul final împreună cu prietenii mei, la mine acasă. Tu, fiind prietenul meu, vrei să-ți crești și tu 2-3 plante în casa mea pentru că (să spunem) nu ai loc la tine acasă. Eu, fiind un prieten adevărat, te las să folosești o parte din grădina mea interioară pentru a-ți crește propiile tale plante. Acum suntem doi oameni care cultivă o cantitate mică de canabis în conformitate cu legislația spaniolă și facem acest lucru în privat, adică la mine acasă. Vezi ce prieten bun ai?

Dar, alți doi prieteni vor să se implice și ei și cer să le ofer și lor un colțoșor unde să cultive și ei 2-3 plăntuțe. Și cum sunt un om bun și darnic, le ofer și lor un loc în grădină. Așadar, punem mână de la mână și configurăm o cameră de cultivare mai profesională în apartamentul meu. Pentru a ne proteja în conformitate cu legea și pentru a ne asigura că urmăm o doctrină cu cerc închis strict, alegem să angajăm un avocat care să dezvolte Statutul nostru și să devenim o asociație privată, ,sin animo lucro’.

Imaginează-ți acum că tot mai mulți prieteni vor să vină la noi să fumeze și să se relaxeze după o zi de muncă obositoare și stresantă. Așadar, îi facem membri și preluăm o taxă de membru (taxele de membru; acest lucru nu este „profit”, deoarece toate sumele colectate trebuie returnate asociației) și închiriem un spațiu mai mare și cumpărăm mai multe echipamente pentru a putea găzdui mai mulți membri.

 

Concluzie

Acestea sunt principiile fundamentale de bază ale cluburilor de canabis în cea mai mare parte a Spaniei, deși diferite regiuni interpretează și aplică diferit legile. La configurarea și administrarea corectă, o asociație de canabis din Spania este o persoană juridică legitimă, cu drepturi și privilegii ca oricare alta. Cluburile de canabis din Spania se bazează pe drepturi de confidențialitate constituționale și pe dreptul de asociere.

Deci, dragi prieteni, dacă sunteți stabiliți în Spania sau veniți în vizită la cineva aici, puteți cultiva canabis pentru uz propriu, puteți fuma în zonele special amenajate pentru așa ceva și chiar vă puteți deschide un astfel de club unde vă puteți bucura de beneficiile acestei minunate plante. Totuși, înainte de-a face primul pas vă recomand să discutați cu un avocat să vă explice exact care este mersul în zona unde vă aflați, pentru că după cum am spus mai devreme, unele regiuni interpretează și aplică legile diferit.

Fumuri fine și iubire maximă!

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 24/03/2021 10:20 am
Share: