Terminologia geneti...
 
Notifications
Clear all

Terminologia genetică de bază pentru canabis

1 Posts
1 Users
0 Likes
474 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Creșterea canabisului este o artă complicată care poate fi interpretată în numeroase moduri. Aici, descriu termenii obișnuiți care înconjoară diferite genetice ale canabisului. Am decis să-l mențin scurt și concis, deoarece toate detaliile științifice pot fi foarte complexe. Consultați terminologia utilizată pentru a descrie genetica unică a diferitelor soiuri de canabis.

 

LANDRACE

Soiurile Landrace provin din regiuni în care plantele de canabis cresc de foarte mult timp în sălbăticie – secole sau chiar milenii. Acest lucru creează în mod natural o genetică robustă și stabilă, care produce o descendență omogenă. Aceasta înseamnă că tulpinile landrace dintr-o anumită zonă vor dezvolta modele de creștere, aspect și compoziție chimică foarte asemănătoare. Hindu Kush este un exemplu de tulpină de rasă pură.

 

F1

F1 reprezintă un „hibrid de primă generație”. Când împerechem două tulpini cu genotipuri complet diferite, de exemplu, Master Kush și Durban Poison, urmașii lor vor fi un hibrid F1. Când acest hibrid este crescut împreună cu un alt hibrid F1 din același lot (o soră sau un frate), se creează un hibrid F2. Când acest proces se repetă, creează un F3, apoi F4 și așa mai departe. După F5, plantele pot fi considerate IBL.

 

IBL

IBL înseamnă „linie consangvinizată”, ceea ce înseamnă că, după câteva generații de hibridizare a unei linii specifice, tulpinile devin aproape ca o altă familie de tulpini. Tulpinile Skunk au fost hibridizate și selectate pentru natura lor puternică și, după multe generații, s-au dezvoltat în familia Cheese, care poate fi numită IBL.

 

POLI-HIBRIZI

Poli-hibrizii provin din amestecarea hibrizilor complet diferiți între ei. De exemplu, Master Kush și Durban Poison produc descendenți numiți F1 (A); AK-47 și White Widow produc o descendență numită F1 (B). Când F1 (A) și F1 (B) sunt împerecheate, ia naștere un poli-hibrid.

 

BACKCROSSES

Backcrossing-ul se referă la luarea unei tulpini hibride și reproducerea cu părintele original. De exemplu, o tulpină Chocolope de sex masculin și o tulpină Jack Herer de sex feminin, dezvoltă un hibrid F1. Când acest hibrid F1 este hibridizat cu femela originală Jack Herer, tulpina rezultată va fi numită BX1. Când acest BX1 este încrucișat din nou cu femela originală Jack Herer, va fi numită ca BX2 și așa mai departe. Genetica tulpinii feminine originale poate fi păstrată prin menținerea plantei în stadiul vegetativ ca mamă, păstrarea butașilor ca clone sau folosirea propagării culturii tisulare.

 

SELFING

Selfing este atunci când o plantă mamă este polenizată de ea însăși. Crescătorii folosesc substanțe chimice speciale pe plantele femele pentru a induce stresul. Când o plantă femelă este foarte stresată, aceasta începe să producă și flori masculine, care produc polen. Atunci când acest polen este folosit pe florile femele ale aceleiași plante sau pe o clonă de la aceeași mamă, semințele rezultate se numesc „selfed” sau S1. Când plantele rezultate din semințele S1 sunt încrucișate cu părintele original, acestea vor fi S2, S3 și așa mai departe. Crescătorii fac adesea acest lucru pentru a păstra genetica tulpinii și pentru a feminiza semințele.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 20/10/2021 5:28 pm
Share: