Ce sunt și cum sunt...
 
Notifications
Clear all

Ce sunt și cum sunt create tulpinile hibrid de canabis

1 Posts
1 Users
0 Likes
1,048 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Pe măsură ce crește cererea de canabis, crește și experimentarea cu noi tulpini. Majoritatea tulpinilor de pe piața comercială de astăzi sunt hibrizi – plante crescute din numeroase tulpini diferite de canabis pentru a produce anumite efecte sau caracteristici. Acesta este un manual de bază despre ceea ce sunt hibrizii și unele dintre motivele pentru care au devenit atât de populare.

Canabisul, ca și alte plante, există fie ca rasă pură, fie ca amestec hibrid de tulpini. Pe măsură ce industria s-a comercializat, atât tulpinile pure, cât și hibrizii existenți sunt amestecați și remixați continuu. Aceste plante noi sunt cunoscute sub numele de hibrizi.

Hibrizii sunt o încercare creată de om de a personaliza plantele cu tipuri specifice de caracteristici întâlnite de obicei în tulpinile ruderalis, sativa și indica. Hibrizii de succes moștenesc cele mai bune calități de la părinți.

Acesta este un ghid pentru începători pentru a înțelege de unde provin hibrizii.

Câte tipuri de hibrizi există?

În general, există patru tipuri de tulpini:

Sativa x sativa Două soiuri diferite de sativa sunt împerecheate împreună.
Indica x indica Două soiuri diferite de indica sunt împerecheate împreună.
Sativa x indica O tulpină descrisă astfel este un hibrid cu caracteristici dominante sativa. Cu toate acestea, are trăsături ale ambelor soiuri de canabis.
Indica x sativa Acest soi va avea caracteristici ale ambelor tulpini, dar este dominantă-indica.

În plus, hibrizii auto-înflorire sunt soiuri care au fost amestecate undeva în linie cu genetica Ruderalis.

 

Reproducerea de noi tulpini

Reproducerea oricărei plante implică același proces de bază. Canabisul nu este diferit. O plantă feminină trebuie polenizată cu polen de la o plantă mascul. Acest lucru se întâmplă în mod natural. Cu toate acestea, în crearea hibridă, crescătorii se angajează într-o reproducere selectivă într-un mediu controlat. Cu alte cuvinte, ei aleg planta feminină și polenul masculin pentru a produce o trăsătură sau un set specific din ele.

Semințele germinate prin acest proces vor fi hibrizi de prima generație a părinților masculi și feminini. Cei cu trăsăturile dorite vor fi crescuți din nou. Odată ce aceste trăsături au fost produse, crescătorii vor „acoperi” tulpina. Cu alte cuvinte, vor crește un hibrid copil cu o tulpină părinte pentru a consolida caracteristicile. De obicei, se repetă de-a lungul a trei sau mai multe generații pentru a stabiliza caracteristicile.

Canabisul poate fi propagat și „sexual” sau „asexual”. Procesul de reproducere sexuală implică combinarea diferiților părinți. Cu toate acestea, metodele vegetative includ, de asemenea, clonarea, tăierea și chiar împărțirea rădăcinilor. Reproducerea asexuală permite ca aceeași plantă să fie produsă din nou și din nou.

 

Tulpini sălbatice

Tulpinile sălbatice sunt cunoscute sub numele de tulpini de canabis landrace. Se referă la plante găsite în sălbăticie care par să se fi dezvoltat singure fără interferențe umane. Tulpinile sălbatice se prezintă într-unul din cele trei soiuri:

 • Indica

Aceste tulpini sunt scurte și arbustive. Efectul pe care îl creează aceste plante este de obicei o „body stone”.

 • Sativa

Tulpinile sativa sunt cunoscute pentru creșterea lor înaltă, asemănătoare copacilor și oferă efecte „cerebral high”.

 • Ruderalis

Aceasta este o specie de canabis cu conținut scăzut de THC originar din Europa Centrală și de Est și Rusia. Există unele dezbateri cu privire la faptul dacă ruderalis este o subspecie a sativei. În acest moment, majoritatea acceptă faptul că ruderalis este propria sa tulpină. Principalul motiv pentru care aceasta este o specie atât de importantă de canabis este că este auto-înfloritoare. Aceasta înseamnă că va înflori indiferent de ciclul luminii, spre deosebire de tulpinile fotoperiodice. Ca rezultat, această caracteristică a fost încrucișată atât cu ​​tulpini indica cât și sativa, care necesită în mod normal perioade specifice de fotosinteză. Dacă utilizați o tulpină auto-înfloritoare, aceasta a fost încrucișată cu o tulpină ruderalis la un moment dat.

Hibrizi

După cum sugerează și numele, tulpinile hibride de canabis sunt rezultatul încrucișării fie a tulpinilor pure, fie a altor hibrizi într-o nouă tulpină. Unul dintre primii hibrizi este cunoscut sub numele de „Skunk”. Aceasta a fost prima traversare cunoscută a unei tulpini indica cu sativa.

 

Tulpinile sunt crescute în principal pentru:

 • Conținut specific de canabinoizi

Mulți hibrizi sunt un amestec atât de părinți indica, cât și sativa. Acest lucru permite crescătorilor să determine tipul de impact pe care îl va avea tulpina. Vă place efectul „lipit de canapea”? Căutați o tulpină dominantă indica. Căutați creativitate cerebrală? Tulpinile dominante sativa sunt răspunsul! Pe măsură ce cercetările medicale se extind, se creează tot mai multe rase pentru a susține concentrații specifice ale anumitor canabinoizi. Multe tulpini de canabis vor maximiza THC-ul sau CBD-ul. Canabisul medical pentru copii, de exemplu, este creat din tulpini hibride specifice de canabis care vor conține întotdeauna niveluri scăzute de THC, dar cantități mari de CBD.

 • Mărimea

Creșterea în interior sau în aer liber impune propriile restricții asupra alegerii cultivatorului. Sativele cresc înalte și asemănătoare copacilor. Indica tind să fie scunde precum tufișurile. Cu toate acestea, hibrizii pot fi selectați pentru dimensiuni și alte caracteristici.

 • Înflorire automată

Aceste tulpini sunt toate încrucișate la un moment dat cu un părinte ruderalis. Ceea ce înseamnă acest lucru este că planta va înflori indiferent de ciclul de lumină.

 • Răşină

Unele plante sunt mai rășinoase decât altele. Hibrizii sunt încrucișați special pentru conținutul lor de rășină. În general, tulpinile indica tind să fie mai rășinoase decât cele sativa.

 • Terpene și flavonoide

Pe măsură ce se înțelege mai multe despre medicina vegetală întreagă, rolul uleiurilor esențiale este reexaminat. Hibrizii care combină uleiurile esențiale au început să apară pe piață, însă acest lucru este doar începutul.

 • Randament

Cât de mult poate produce o plantă provine din moștenirea sa.

 • Rezistență (și culoare)

Unele tulpini de canabis – în special indica – provin din zone în care temperaturile sunt reci și zilele sunt scurte. Astfel de caracteristici pot fi crescute în hibrizi, inclusiv capacitatea de a deveni violet. Canabisul violet este un favorit printre cultivatori. În zilele noastre, trăsătura poate fi crescută fără a stresa planta cu aer rece în timpul procesului de creștere.

 • Rezistența la boli și dăunători

La fel ca oamenii, unele tulpini de plante sunt mai rezistente la mediul lor și la prădătorii naturali.

Nu toți hibrizii sunt creați egali

Dezvoltarea unui hibrid de succes necesită timp și muncă. Și nu toți hibrizii sunt la fel.

 • Tulpină clonată

Aceasta este o tulpină care a crescut într-o plantă cu anumite caracteristici. Cultivatorul poate produce clone identice genetic ale plantei mame. O clonă este singura modalitate de a se asigura că structura genetică exactă a acestei plante este perpetuată. Cu toate acestea, condițiile de creștere vor afecta foarte mult produsul final.

 • Tulpină din semințe stabile

Un crescător care selectează atât plante masculine, cât și femele le va reproduce iar și iar pentru a stabiliza atribute specifice. Semințele stabile finale vor avea astfel de trăsături de fiecare dată când semințele sunt cultivate. Acestea fiind spuse, vor exista întotdeauna unele variații genetice.

 • Tulpină de semințe instabile

În timp ce acestea pot fi produse mai repede decât tulpinile de semințe stabile, ele pot fi găsite oriunde și pot fi produse de oricine în ceea ce privește caracteristicile. Magazinele de semințe de renume nu vor vinde niciodată semințe instabile.

 

Sper că acest scurt articol v-a făcut să înțelegeți ce sunt și cum sunt create tulpinile hibride.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 20/10/2021 5:31 pm
Share: