Care canabinoizi su...
 
Notifications
Clear all

Care canabinoizi sunt psihoactivi?

1 Posts
1 Users
0 Likes
317 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Canabinoizii sunt unii dintre constituenții chimici primari găsiți în planta de canabis. Această familie de molecule și-a câștigat numele datorită capacității lor de a se lega - sau de a afecta indirect - receptorii canabinoizi ai sistemului endocanabinoid.

Cercetătorii au identificat peste 140 de canabinoizi în cadrul plantei de canabis. Aceste molecule fascinante există și în alte părți ale regatului plantelor. Cercetările timpurii au identificat un potențial impresionant și fiecare canabinoid pare să funcționeze în moduri ușor diferite. De exemplu, unii canabinoizi produc efecte psihoactive. În acest articol, vom explora ce canabinoizi provoacă o schimbare a conștiinței și cum realizează acest lucru.

 

Vă prezint pe scurt cei mai cunoscuți canabinoizi!

Canabinoizii apar în cantități diferite, în funcție de genetica unui anumit soi. Unele tulpini sunt mult mai mari în THC, în timp ce altele sunt dominante de CBD. Crescătorii au dezvoltat chiar tulpini care produc niveluri ridicate de CBG. Pe măsură ce vor apărea mai multe cercetări, cultivatorii vor începe probabil să reproducă tulpini pentru a exprima niveluri ridicate ale oricăruia dintre cei peste 140 de canabinoizi descoperiți până acum.

Deși există zeci din aceste molecule interesante, mai multe dintre ele apar în concentrații mult mai mari decât altele. Acestea sunt canabinoizii majori. Vă fac cunoștință cu ei, pe scurt, mai jos:

 

  • THC-ul este canabinoidul principal în multe soiuri de canabis crescute selectiv. THC-ul se leagă atât la receptorii CB1, cât și la receptorii CB2 ai sistemului endocanabinoid. Cercetările timpurii sugerează că molecula are o serie de efecte semnificative din punct de vedere științific. Când este consumat, THC-ul induce, printre altele, proprietăți de stimulare a stării de spirit și de stimulare a apetitului.

 

  • CBD-ul este al doilea cel mai abundent canabinoid din majoritatea tulpinilor de canabis și cel mai abundent din cânepă. CBD-ul oferă un efect clar și relaxant subtil la majoritatea utilizatorilor. Canabinoidul are o afinitate scăzută pentru receptorii canabinoizi, dar influențează sistemul endocanabinoid prin mecanisme indirecte. Cercetătorii medicali cercetează cu nerăbdare canabinoidul pentru potențialul său terapeutic, iar rezultatele au fost până acum promițătoare. Din acest motiv, CBD-ul a devenit un supliment alimentar popular și de actualitate.

 

  • CBGa-ul este precursorul chimic al multor canabinoizi, inclusiv al CBG-ului, care apare în concentrații relativ scăzute în majoritatea tulpinilor. Cu toate acestea, crescătorii au început recent să creeze tulpini care exprimă un conținut de CBG de 100%. Molecula se leagă atât la receptorii CB1, cât și la receptorii CB2, dar numai într-un grad limitat. Cercetătorii au identificat până acum câteva trăsături convingătoare, cum ar fi un efect benefic asupra dispoziției scăzute.

 

  • CBC-ul reprezintă aproximativ 0,3% din conținutul de canabinoizi din majoritatea tulpinilor, unele soiuri crescute selectiv exprimând o valoare mult mai mare. Molecula activează receptorii CB2, dar prezintă o activitate redusă la locurile receptorilor CB1. Cercetătorii au descoperit că CBC-ul poate contribui potențial la funcționarea sănătoasă a creierului.

 

  • CBN-ul este o moleculă pe care plantele de canabis nu-l produc direct. În schimb, substanța chimică apare ca urmare a degradării THC-ului. Cercetările timpurii pe animale și oameni demonstrează câteva proprietăți unice ale CBN-ului, alături de efectele comune în mod obișnuit tuturor canabinoizilor majori. Se pare că își atinge efectele prin activarea receptorilor CB1 și CB2.

 

  • THCv-ul este un analog al THC-ului care apare de obicei în cantități mici, dar unele tulpini prezintă până la 16% din canabinoid. Tinde să apară în cantități mai mari la soiurile sativa din Africa de Sud. THCv-ul blochează și activează receptorul CB1, în funcție de doză. Canabinoidul a demonstrat capacitatea de a reduce umflarea și problemele conexe, iar mai multe studii documentează o pierdere în greutate și un efect de ardere a grăsimilor.

 

Astea fiind spuse, ce canabinoizi sunt psihoactivi?

Nu toți canabinoizii majori sunt psihoactivi. Pentru ca un canabinoid să producă efecte psihoactive, trebuie să îndeplinească mai întâi o condiție prealabilă: activarea receptorului CB1. După legarea de receptorul CB1, canabinoizii declanșează modificări chimice în sistemul nervos central. Aceste efecte provoacă adesea o schimbare a nivelului de dopamină, cresc apetitul și cresc starea de spirit. THC-ul, CBN-ul și THCv-ul produc toate grade diferite de psihoactivitate pe baza acestui mecanism.

CBG pare să interacționeze cu CB1 doar într-un grad foarte limitat, ceea ce îl exclude din pachetul „psihoactiv”. După cum arată cercetările publicate în ”Frontiers in Pharmacology” ...efectul CBG asupra CB1R a fost măsurabil, dar mecanismele moleculare de bază rămân incerte...

Apoi, desigur, există CBD-ul, care este non-psihoactiv, deoarece nu se leagă de receptorul CB1. De fapt, CBD-ul poate chiar îmblânzi unele dintre efectele psihoactive ale THC-ului atunci când cei doi canabinoizi sunt administrați împreună.

Având în vedere afinitatea sa scăzută pentru receptorii CB1, CBC-ul se crede, de asemenea, că este non-psihoactiv.

Fiind principalul component psihoactiv din cadrul canabisului, THC-ul produce majoritatea efectelor de modificare a minții. Acestea includ, de obicei, relaxare, exaltare și posibilă paranoia pe termen scurt.

CBN se leagă, de asemenea, de receptorul CB1. Cu toate acestea, efectele psihoactive ale moleculei sunt diferite de cele induse de THC. Canabinoidul produce un efect mai blând și sedativ. CBN-ul poate chiar să reducă unele dintre efectele mai negative ale THC-ului.

În cele din urmă, THCv catalizează, de asemenea, un efect de schimbare a conștiinței. Cu toate acestea, acest canabinoid funcționează pe o bază destul de diferită. Prin blocarea receptorului CB1, THCv-ul poate reduce efectele negative ale THC-ului, cum ar fi atacurile de panică. Cu toate acestea, prin activarea aceluiași site, THCv-ul își poate produce propriul efect psihoactiv. Cu toate acestea, este prea devreme pentru a descrie cu încredere efectul specific al THCv-ului.

 

Rezumat

Pur și simplu, canabinoizii majori care se prind de receptorul CB1 sunt susceptibili de a produce un efect psihoactiv. Cei care blochează receptorul - sau nu interacționează direct cu acesta - nu. Utilizatorii selectează canabinoizi precum CBD și CBG pentru lipsa lor de psihoactivitate și efectele clare. Până în prezent, cercetătorii au identificat THC, CBN și THCv drept principalele componente psihoactive ale plantei de canabis.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 22/03/2021 3:48 pm
Topic Tags
Share: