THC-ul este eficien...
 
Notifications
Clear all

THC-ul este eficient în tratamentul pentru sindromul Tourette

Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Admin Admin

Studiile preliminare au sugerat THC-ul, ingredientul psihoactiv major al plantei de canabis, ar putea fi eficient în tratamentul Sindromului Tourette (TS). Acest studiu a fost realizat pentru a investiga pentru prima oară în condiții controlate, pe o lungă perioadă de tratament, dacă THC-ul este eficient și sigur în reducerea ticurilor din TS.

În acest studiu randomizat, dublu orb, cu grup de control placebo, 24 de pacienți cu TS, conform criteriilor DSM-II-R, au fost tratați timp de 6 săptămâni cu până la 10mg/zi THC. Ticurile au fost evaluate în 6 vizite (vizita 1, la început; vizitele 2-4, în timpul perioadei de tratament; vizitele 5-6, după încetarea medicației), utilizând scala TS-CGI, scala STSSS, scala YGTSS, lista TSSL și o scală de evaluare pe bază de înregistrări video.

7 pacienți au părăsit studiul sau a trebuit să fie excluși. Folosind TS-CGI, STSSS, YGTSS și scala de evaluare video, s-a constatat o diferență semnificativă (p<0,05) sau o tendință spre o diferență semnificativă (p<0,10) între grupurile cu THC și cele cu placebo la vizitele 2,3 și/sau 4. Folosind TSSL la 10 de tratament (între zilele 16 și 41) a fost remarcată o diferență semnificativă (p<0,05) între ambele grupuri. ANOVA a demonstrat, de asemenea, o diferență semnificativă (p=0,037). Nu s-au înregistrat efecte adverse.

Rezultatele studiului oferă dovezi în plus asupra faptului că THC este eficient și sigur în tratamentul ticurilor. Așadar, poate fi emisă ipoteza că sistemul central de receptori canabinoizi ar putea juca un rol în patologia TS.

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

Quote
Topic starter Posted : 16/03/2021 5:28 pm
Topic Tags
Share: