THC-ul ajută la tra...
 
Notifications
Clear all

THC-ul ajută la tratarea sindromului de stres post-traumatic, conform studiului

Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Admin Admin

 

Compușii THC au fost eficienți într-un studiu împotriva sindromului de Stres Post-Traumatic și a influenței sale asupra activităților creierului care îl generează.

Potrivit cercetătorilor științifici, THC-ul a reușit să scadă reactivitatea amigdalei. Aceasta din urmă este o glandă a cărei structură cerebrală joacă un rol foarte important în modul în care procesăm răspunsurile emoționale, cum ar fi: frica, anxietatea și agresivitatea.

 

„Aceste date preliminare sugerează că THC-ul este capabil de a mula activitatea traumatică a persoanelor care suferă de Stres Post-Traumatic, ceea ce ar putea fi avantajos pentru o abordare farmacologică”, spun cercetătorii.

 

Studiul a fost realizat de cercetători de la „Universitatea din Detroit” din Statele Unite, cu 71 de participanți. Aceștia formează 3 grupuri de adulți fără PTSD și 19 persoane diagnosticate cu PTSD. Toți au primit placebo și THC pentru a completa o paradigmă riguroasă bine stabilită de procesare a amenințărilor în timpul imagisticii prin rezonanță magnetică funcțională.

 

Citiți raportul complet: https://bit.ly/3jm31HW

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

Quote
Topic starter Posted : 23/03/2021 9:17 am
Share: