Canabis pentru neur...
 
Notifications
Clear all

Canabis pentru neuropatie diabetică – Studiu

1 Posts
1 Users
0 Likes
625 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Pacienții care suferă de neuropatie diabetică vor lua parte la un studiu care examinează dacă canabisul medical ar putea ajuta la controlul nivelului durerii.

Grupul de cercetare medicală, Affinity Bio Partners, lansează un nou studiu clinic în parteneriat cu Serena Group. Se estimează că aproximativ 47% dintre pacienții cu diabet zaharat prezintă o neuropatie periferică.

Se speră că canabisul ar putea ajuta la controlul durerii și poate stabiliza zahărul din sânge, poate suprima inflamația arterială și reduce tensiunea arterială. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.

 

Neuropatie diabetică

Neuropatia diabetică este o formă de afectare a nervilor care poate apărea la pacienții cu diabet zaharat. Simptomele pot include amorțeală sau furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor sau dureri arzătoare sau ascuțite.

Diabetul este o preocupare în creștere în America, aproximativ 34,2 milioane de persoane estimând că au această afecțiune, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC).

În Marea Britanie, cifrele arată că sunt 4,9 milioane, dar se așteaptă să crească la 5,5 milioane de oameni până în 2030.

CEO-ul Affinity Bio Partners, Christina DiArcangelo, a declarat:

„Sunt atât de încântată să lucrez la acest studiu clinic cu Dr. Bryan Doner și Serena Group. Viitorul canabisului medical și al canabinoizilor ca tratamente medicale depinde de studii clinice efectuate corespunzător. Este timpul ca companiile să își investească banii în efectuarea de studii clinice care dovedesc siguranța și eficacitatea produselor lor.”

 

Studii privind neuropatia diabetică și alte simptome

S-au efectuat cercetări limitate privind utilizarea canabisului în gestionarea simptomelor diabetului, care include neuropatia.

Un mic studiu realizat de Universitatea din California în 2015 a examinat efectele canabisului inhalat. Fiecare participant la studiu a fost expus la 4 sesiuni de doză unică de placebo sau la doze mici sau mari de THC. S-a constatat o reducere a dependenței de doză a durerii neuropatiei periferice diabetice pentru cei cu durere rezistentă la tratament.

Un alt studiu care a cercetat inflamația declanșată de niveluri ridicate de glucoză a constatat că CBD-ul ar putea avea efecte pozitive asupra mai multor markeri de inflamație. Acesta a sugerat că CBD-ul poate fi util în contracararea daunelor pe care boala le produce pereților vaselor de sânge.

 

Disclaimer

Acest conținut are doar scop educativ. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele externe menționate mai jos:

https://www.affinitybiopartners.com/

https://serenagroupinc.com/

https://www.einnews.com/pr_news/547941662/affinity-bio-partners-launch-clinical-trials-for-p-a-medical-cannabis-patients-suffering-from-diabetic-nerve-pain

https://www.diabetes.org.uk/guide-to-diabetes/complications/nerves_neuropathy

https://www.cdc.gov/diabetes/library/features/diabetes-stat-report.html

https://www.diabetes.org.uk/professionals/position-statements-reports/statistics

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25843054/

https://www.universityofcalifornia.edu/

https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajpheart.00236.2007

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 20/08/2021 11:12 am
Share: