Canabis medicinal p...
 
Notifications
Clear all

Canabis medicinal pentru migrene

1 Posts
1 Users
0 Likes
928 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

Experții de la Integro Clinics explică modul în care canabisul medical poate ajuta la ameliorarea și gestionarea durerii atroce a migrenei.

Migrena poate fi o afecțiune devastatoare, care poate avea un efect profund asupra calității vieții pacientului, dar canabisul medical poate oferi o opțiune de tratament eficientă, fără efecte secundare. Migrenele afectează aproximativ una din 5 femei și aproximativ unul din 15 bărbați.

O migrenă poate provoca durere severă pulsantă sau senzație pulsantă, de obicei doar pe o parte a capului. Este adesea însoțită de greață, vărsături și sensibilitate extremă la lumină și sunet. Durerile pot persista zile în șir. Simptomele de avertizare, cunoscute sub numele de aură, pot apărea înainte sau cu cefalee. Acestea pot include flash-uri de lumină, pete pe orbite sau furnicături pe o parte a feței, în brațe sau picior.

Cea mai frecventă este migrena comună (fără aură). Doar 10 % dintre persoanele afectate au migrenă cu aură și 20% au ambele tipuri. Mai rar apare doar aura fără durere de cap, în special la persoanele în vârstă.

Aura reprezintă simptome neurologice care apar cu 10-60 de minute înaintea migrenei, frecvent exprimate prin fenomene vizuale care apar la ambii ochi – pete negre, gri, tremorul imaginii, flashuri, și prin fenomene senzitive – ace, înțepături, amorțeli care apar prima dată la degete și apoi se întind la tot brațul și la față.

 

Există mai multe tipuri de migrenă, inclusiv:

  • migrena hemiplegică familială și migrena hemiplegică sporadică. La persoanele afectate de acest tip de migrenă aura este reprezentată prin deficit motor la nivelul unui hemicorp. Dacă o rudă apropiată are aceeași suferință este vorba despre forma familială.
  • migrena bazilară unde durerea de cap este însoțită de tulburări de vorbire, vertij, zgomote în urechi, vedere dublă, tulburări de conștiență.
  • migrena retiniană: simptome vizuale care apar la un singur ochi (simptomele aurei apar la ambii ochi), în absența unei afecțiuni oculare.

Frecvența apariției migrenelor depinde într-adevăr de individ.

Nu există un remediu specific pentru migrene. Pacienții încearcă medicamente pentru durere precum paracetamol și ibuprofen pentru a ajuta la durere, dar aceste medicamente sunt adesea ineficiente.

Dacă bănuiți că un anumit declanșator vă cauzează migrene, cum ar fi stresul sau un anumit tip de mâncare, evitarea acestui declanșator vă poate ajuta să reduceți riscul de a suferi o migrenă. De asemenea, pentru un stil de viață în general sănătos, aveți nevoie de exerciții fizice regulate, somn și mese regulate, precum și să vă asigurați că rămâneți bine hidratat și să vă limitați aportul de cofeină și alcool.

 

Dr. Anthony Ordman, director al clinicii Integro Clinics explică:

„Cercetările științifice medicale recente arată că medicamentele cu canabis pot avea mai multe roluri utile în prevenirea migrenei și, de asemenea, reducerea durerii dacă apare un atac de migrenă. Există trei mecanisme probabile prin care medicamentele cu canabis pot fi eficiente. În primul rând, efectul natural stabilizator sau anticonvulsivant al canabinoizilor suprimă valul anormal de răspândire a depresiei în neuronii corticali ai creierului. Acest val precede toate atacurile de migrenă și provoacă aura familiară celor care suferă de migrenă. În al doilea rând, se crede că substanțele de canabis stabilizează mastocitele sistemului imunitar. În migrena, mastocitele sunt implicate în dilatarea sau deschiderea vaselor de sânge ale mucoasei creierului, provocând acea durere de cap pulsantă familiară. Medicamentele cu canabis pot preveni apariția acestui proces. Și, în cele din urmă, ca și în alte condiții cu dureri, dacă apare o migrenă, medicamentele cu canabis ar putea bloca transmiterea mesajelor de durere în nervii care trec de la trunchiul creierului la centrele de durere ale creierului, pentru a reduce durerea. Un studiu recent a arătat că canabinoizii pot reduce severitatea migrenei cu 49,6%, fără a provoca „cefaleea suprautilizată” pe care o pot provoca alte medicamente pentru durere, cum ar fi paracetamolul.”

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 20/10/2021 5:24 pm
Share: