Canabisul poate aju...
 
Notifications
Clear all

Canabisul poate ajuta la Tulburarea Obsesiv-Compulsivă?

1 Posts
1 Users
0 Likes
285 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Experții, medicii și oamenii de știință au încercat în ultimii ani să controleze Tulburarea Obsesiv-Compulsivă (TOC) cu medicamente. Dar recent, au fost făcute un număr din ce în ce mai mare de studii efectuate pentru a afla impactul canabisului în gestionarea unor simptome legate de TOC.

Statisticile Institutului Național de Sănătate Mentală arată că TOC afectează aproximativ 1,2% din populația adultă din Statele Unite. Înainte de a ne scufunda în capacitatea canabisului în gestionarea TOC, este mai bine să înțelegem TOC mai întâi.

 

Ce este Tulburarea obsesiv-compulsivă?

Tulburarea obsesiv-compulsivă este o formă de anxietate care cuprinde gânduri repetitive, obsesii necontrolate și comportamente. Având simptome TOC, este dificil pentru o persoană să mențină o relație sănătoasă cu oamenii.

Unele dintre simptomele TOC includ panica excesivă asupra lucrurilor mici, comportament repetitiv, impulsuri puternice, anxietate socială etc. Diferite persoane experimentează aceleași simptome în mod diferit. Confirmarea dublă excesivă a lucrurilor, de exemplu confirmarea dacă ați închis ușa de trei ori este, de asemenea, un alt simptom major.

Simptomele care nu sunt severe ajung să nu fie observate, dar când devin severe; acestea duc la probleme de sănătate mintală complicate.

 

Cum ajută canabisul?

S-au făcut multe cercetări pentru a demonstra că canabisul poate ajuta într-adevăr la gestionarea TOC. Canabisul conține o mulțime de compuși activi, cum ar fi THC și CBD. THC este compusul activ care are capacitatea de a face o persoană să devină liniștită și calmă. De asemenea, s-a dovedit că are unele beneficii vindecătoare, de exemplu ameliorarea durerii și ajută la problemele de apetit.

Există cercetări care au arătat că sistemul endocanabinoid (ECS) din corpul nostru poate fi cheia pentru vindecarea TOC. Acest sistem reglează și gestionează funcțiile fiziologice din corpul nostru, cum ar fi frica și anxietatea. Fitocanabinoizii derivați din canabis influențează sistemul endocanabinoid prin interacțiunea cu receptorii endocanabinoizi.

Prin urmare, canabisul prin exercitarea efectelor sale asupra sistemului ECS poate ajuta la influențarea stărilor și emoțiilor unei persoane și, prin urmare, la declanșarea gândurilor pozitive.

 

Să aruncăm o privire asupra modului în care canabisul ajută la gestionarea unor simptome legate de TOC:

  1. Canabisul ameliorează stresul și tensiunea

Stresul și tensiunea sunt simptome ale TOC. Stresul și tensiunea ajung să afecteze o persoană care suferă de TOC și acest lucru înseamnă că creierul lor nu poate funcționa complet fără griji. Canabisul a demonstrat că reduce stresul unei persoane. Pentru ca această plantă să ajute la gestionarea stresului, utilizatorul trebuie să se asigure că ia tulpina de canabis care va produce acest efect de ameliorare a stresului.

S-a făcut un studiu pe șoareci pentru a investiga efectele de stres ale canabisului. Cercetătorii au introdus șocul electric la picioarele șoarecilor pentru a provoca stres. Șoarecii cărora li s-a administrat canabis au reușit să facă față stresului.

Șoarecilor cărora li s-a administrat canabis aveau niveluri crescute de anandamidă în creier. Anandamida este un hormon cerebral care produce sentimente de fericire și reduce stresul. Studiul a concluzionat că, canabisul poate fi un medicament important în gestionarea stresului provocat de TOC, dar mai trebuie făcute cercetări.

 

  1. Canabisul reduce comportamentul repetitiv

Comportamentul repetitiv sau mai degrabă obișnuit este actul de a face în mod persistent aceleași sarcini de mai multe ori. Comportamentul obișnuit este un simptom al TOC care face ca persoanele afectate să nu fie pe deplin productive în activitățile lor de zi cu zi, deoarece au dorința de a repeta ceea ce au făcut deja.

S-au făcut studii care au arătat că administrarea câtorva doze de canabis poate ajuta la gestionarea comportamentului repetitiv. Comportamentul obișnuit legat de TOC include acțiuni precum tragerea constantă a părului și chiar zgârierea pielii într-un mod ciudat care nu poate fi controlat.

A existat un studiu specific care a fost făcut pe femeile cu tragere repetitivă a tulburării părului. Cercetarea a demonstrat că, canabisul funcționează într-adevăr asupra tragerii tulburărilor de păr atunci când este luat zilnic în doze mici. După 12 săptămâni, femeile care luau doza zilnică de canabis au ajuns să aibă o reducere mare a tragerii părului.

 

  1. Canabisul ajută la gestionarea fricii condiționate

Frica este un alt simptom major al pacientului cu TOC. Studiile efectuate asupra persoanelor cu TOC au arătat că nu sunt capabili să elimine complet frica din mintea lor. În funcție de starea unui pacient, frica crescută îi poate face să se rănească pe ei înșiși sau pe ceilalți oameni, acest lucru se datorează faptului că frica condiționată din mintea unui pacient cu TOC îi înșeală că ceva trebuie rezolvat imediat.

Studiile au arătat că, canabisul poate ajuta la gestionarea fricii excesive la pacienții cu TOC și funcționează numai dacă este luat în doze mici.

 

  1. Canabisul ajută la gestionarea comportamentului impulsiv și a gândurilor

Gândurile și comportamentul impulsiv sunt alte simptome ale TOC și pot determina o persoană să ia decizii bruște care ar putea provoca daune. Universitatea din Washington a făcut un studiu care a dovedit că unele tulpini de canabisul poate ajuta la controlul comportamentului impulsiv la pacienții cu TOC.

 

Concluzie

În fiecare zi se fac mai multe cercetări pentru a cunoaște nivelul de vindecare pe care canabisul îl poate oferi în tratamentul TOC. Important este că, canabisul a dovedit capacitatea de a gestiona unele dintre simptomele comune care afectează pacienții cu TOC.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 22/03/2021 2:25 pm
Share: