Canabinoizii sintet...
 
Notifications
Clear all

Canabinoizii sintetici periculoși pentru diabetici

Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Admin Admin

 

Canabinoizii sintetici sunt un grup de medicamente de design care interacționează cu sistemul endocanabinoid. Spre deosebire de canabis, canabinoizii sintetici pot provoca o supradoză letală, hemoragie, dependență severă și multe alte complicații.

Receptorii canabinoizi sunt cunoscuți pentru a regla producția de insulină și răspunsul inflamator, care în diabetul de tip 1 duce la atacarea organismului de celulele producătoare de insulină. Multe lucrări preclinice au arătat că activarea CB1, receptor al canabinoidului, poate deteriora celulele beta pancreatice care produc insulină. Deci, nu este surprinzător faptul că, canabinoizii sintetici ar putea agrava diabetul și complicațiile sale. După cum notează autorii, a existat cazuri în care pacienți cu diabet de tip 1 au murit, aparent din cauza cetoacidozei (proces care are ca rezultat acidifierea sângelui), după administrarea de canabinoizi sintetici.

 

Canabinoizi sintetici vs canabinoizi naturali

Interesant este că consumul de canabis recreativ pare să aibă un efect pozitiv asupra diabetului, în special diabetului de tip 2. Câteva studii au arătat că fumatul regulat de canabis este asociat cu rate mai mici de obezitate și diabet de tip 2.

Poate că se datorează faptului că THC-ul exercită un efect antiinflamator prin intermediul receptorilor periferici CB2. Sau ar putea fi pentru că CB1 devine desensibilizată în țesutul gras. Sau poate că se datorează efectului de anturaj, în care alte substanțe chimice din canabis (cum ar fi CBD-ul) conferă un efect protector. Dar, indiferent de explicația propusă, datele indică clar că persoanele care consumă canabis, prezintă un risc mai mic pentru diabetul de tip 2.

Aproape toți cei care iau canabinoizi sintetici raportează că au început să-l folosească ca substitut pentru canabis. De ce? Deoarece floarea de canabis este încă ilegală federal, iar canabinoizii sintetizați sunt mai ieftini și mai greu de detectat la un test de droguri. Cu alte cuvinte, politicile prohibiționiste care stigmatizează și pedepsesc consumul de canabis îi determină pe oameni (în special pe cei sub 21 de ani) să folosească medicamente mult mai periculoase, precum acești canabinoizi sintetici.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

Quote
Topic starter Posted : 17/03/2021 6:18 pm
Share: