Există un spirit al...
 
Notifications
Clear all

Există un spirit al canabisului?

1 Posts
1 Users
0 Likes
400 Views
Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Posts: 246
Illustrious Member Admin
Topic starter
 

 

Există un spirit al canabisului? Este o întrebare interesantă. Mi-au apărut numeroase indicii, semne, mesaje și întâmplări neobișnuite în întâlnirile mele cu această plantă medicinală, totuși n-aș putea spune că le-am încercat pe toate și nici n-aș putea descrie un spirit sau zeitate asociată cu canabisul.

Dar eu sunt doar eu. Mulți alții au spus într-adevăr că au avut astfel de întâlniri. Pentru început, există o mulțime de mărturii din partea comunităților de canabis din întreaga lume, din trecut și din prezent, care pretind experiența directă a ființelor spirituale în stări modificate ale conștiinței, atât cu, cât și fără includerea unei plante „psihotrope”.

Am dat peste multe astfel de mărturii în toți acești ani de când sunt interesat de canabis. Citisem la un moment dat un fascinant raport entografic de antropologul Dr. Johannes Wilbert în „Cannabis and Culture” (Rubin ed. 1975) despre utilizarea pe scară largă a tutunului în scopuri spirituale și vindecătoare în America de Sud. Printre numeroase exemple din lucrarea sa, Dr. Wilbert citează o descriere (Elick, 1969, 206-207) a unei practici în cadrul campaniei pentru inițierea șamanilor novici în compania spiritelor. O experiență aparent neobișnuită a implicat o întâlnire cu un spirit jaguar care s-a transformat în „Mama tutunului”, care apoi i-a învățat o melodie șamanică, repetând-o până când a memorat-o. Există nenumărate relatări de această natură.

 

Cine este această frumusețe „verde”?

Revenind la canabis, am găsit în aceeași carte Cannabis and Culture, într-un eseu intitulat „The Ganja Vision in Jamaica”, o descriere a experiențelor novicilor de a întâlni o „little lady”. Se spune că se întâmplă de obicei la prima experiență a novicului cu această plantă.

Mi-am dat seama că și eu am avut și încă am întâlniri cu „little lady”. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu liber, să gândesc liber, să fac ceremonii meditative cu canabis, să mă plimb în natură. În mai multe ocazii, cu ochii închiși, am avut o viziune ale unei femei care dansează în fața mea. În toate acele întâlniri, m-am sincronizat fără niciun efort cu mișcările ei.

Problema existenței unui spirit (de canabis sau ale oricărei plante) pune și întrebarea, cel puțin pentru unii dintre noi, despre ce este „extern” și ce este „intern”. În „Singing to the plants”, autorul Stephan Beyer scrie că șamanii vorbesc despre ființele non-întruchipate ca fiind „altele decât persoanele umane”.

Am avut o experiență oarecum similară prima dată când am băut ayahuasca. A fost ca un uragan. Șamanul mi-a cântat un „ícaro” și mi-a fluturat „shacapa” vindecătoare în jurul capului meu și a umerilor. În timp ce eram cuprins de agitație și frica de necunoscut, o pisică a pus stăpânire pe corpul meu și m-a calmat, oferindu-mi siguranță și bucurie pentru câteva ore bune unde am comunicat cu și cu alte ființe pașnice.

A doua zi de dimineață, l-am întrebat pe șaman dacă există întra-devăr acele ființe cu care mi-am petrecut noaptea sau totul a fost doar în capul meu și mi-a răspuns zâmbind: „Ah, aceasta este o întrebare la care doar tu îți poți răspunde!”

Indiferent de „realitatea” a ceea ce s-ar putea numi o entitate spirit independentă, non-materială accesată cu ajutorul canabisului sau a altor plante medicinale, comportându-se „ca și cum”, există un spirit al plantei care este foarte probabil să ne producă experiențe mai profunde și mai benefice.

În „Cannabis and Spirituality”, Kathleen Harrison scrie frumos și sensibil despre spiritul canabisului:

„Planta se simte și ea onorată de prezența ta. Te simți bine și alături de prietenii tăi atunci când utilizezi canabisul dar uneori ai nevoie să te strecori într-un cadru mai atent, în ceremonia ta de conștientizare. În acest mod, canabisul intră mai adânc în mintea ta dacă este invitat într-un mod respectuos”.

 

Notă pentru cititori: Mulți oameni au avut experiențe spirituale, uneori destul de puternice în timp ce utilizau canabis, inclusiv contactul cu o ființă sau mai multe ființe spirituale. Vă încurajez să împărtășiți astfel de experiențe cu mine, în beneficiul altor cititori.

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

 
Posted : 23/03/2021 1:48 pm
Share: