CBD-ul oprește canc...
 
Notifications
Clear all

CBD-ul oprește cancerul de sân și apariția metastazelor

Profu' de canabis
(@profudecanabis)
Admin Admin

CBD-ul este primul agent extern care este capabil să reguleze id-1 la oameni în celulele canceroase de sân; astfel blocând procesul de metastază

 

Cea mai dificilă fază a cancerului de sân este ultima fază.

Odată ce procesul de metastază in cancerul de sân ajunge la un final și se răspândește în tot corpul, se știe că sfărșitul este aproape-și foarte, foarte dureros. Oricum, o nouă terapie care utilizează cannabidiolul (CBD) a arătat rezultate promițătoare în combaterea recentei invazie de cancer de sân în fază terminală.

Într-un studiu fondat de către Institutele Naționale de Sănătate (National Institutes of Health), anumiți biologi moleculari de la California Pacific Medical Center au rulat teste pe celule canceroase de om care arată cum CBD-ul ar putea încetini și chiar opri progresia bolii, chiar și dacă aceasta se află în fază terminală.

Pentru pacienții care suferă de cancer la sâni, acestea sunt știri majore.

În ciuda sprijinului copleșitor al publicului față de pacienții suferind de cancer la sâni și de generoasele donații către anumite asociații de caritate precum Susan G. Komen Foundation, cancerul de sân încă rămâne un ucigaș subtil. Societatea Americană de Cancer (The American Cancer Society) a descoperit că o femeie obișnuită are 12% șanse să se confrunte cu cancer de sân pe parcursul vieții-mai mult decât oricare alt tip de cancer în afară de cel de piele.

Conform BreastCancer.org, aproape 266,000 de cazuri de cancer la sâni au fost înregistrate anul acesta la femei și 2,500 de cazuri la bărbați numai în Statele Unite. În aceeași perioadă de timp, această boală a ucis aproape 41,000 de femei în Statele Unite. Un motiv pentru care este atât de fatal este faptul că pacientul nu mai poate fi vindecat odată ce a ajuns în etapa finală a metastazei. Acest lucru se întâmplă deoarece ultima fază a cancerului este cel mai puțin înțeleasă de medici și cercetători, astfel devenind aproape imposibil de tratat. Noile descoperiri în domeniul CBD-ului, totuși, oferă speranțe mari oamenilor de știință dispuși la experimentare.

Cu câțiva ani în urmă, cercetători au descoperit că o anumită proteină numită Id-1 este responsabilă pentru progresiva invazie a celulelor canceroase de sân în faze terminale. Experimentând pe șoareci, cercetători au descoperit că prin eliminarea acestei proteine, cancerul devine mult mai puțin agresiv. În alte cuvinte, blocând Id-1 din funcționare putem preveni cancerul de sân să ajungă în fază finală.

Dar totuși a existat o problemă mare.În studiul pe șoareci, oamenii de știință au folosit un tip special de terapie genetică numită antisense pentru a dezactiva proteina Id-1, dar același tip de terapie nu este posibil pe oameni. Deci cercetătorii au fost nevoiți să se gândească la alt agent care ar putea produce aceleași rezultate și să poată fi folosit pe oameni.

Complicându-se și mai mult lucrurile, oricare agent nou nu ar trebui numai să elimine proteina Id-1, ar trebui să fie non-toxic și cu minime efecte secundare pentru a putea fi folosit asupra pacienților de cancer cu sistemul imunitar deja foarte scăzut.

Din fericire, aici apare canabisul.

CBD-ul, unul dintre ingredientele active din canabis, interacționează cu sistemul endocanabinoid în multe feluri, dintre care multe încă n-au fost descoperite.

Oamenii de știință din California știau din cercetări anterioare că CBD-ul oprește procesul de metastază al cancerului la șoareci, dar mecanismul după care se întâmplă acest lucru nu este cunoscut. Cercetătorii au susținut că CBD-ul ar putea opera în același mod precum tratamentul antisense și produce rezultate prin alterarea proteinei Id-1 în celulele canceroase - și aveau dreptate!

Într-o mare descoperire, cercetătorii au arătat că CBD-ul este primul agent extern care este capabil de a regula Id-1 în celulele canceroase de sân. Acest lucru deschide porți către noi forme de terapie chiar și pentru cei bolnavi în etape mai avansate.

În cazul în care cancerul de sân ar putea fi prevenit din a se metastazia sau oprit cu totul încă din timp, numărul vieților care ar putea fi salvate este major. Acestea nu sunt vești bune doar pentru femei sau pentru cei care au o istorie în familie cu acest tip de cancer - sunt vești bune pentru toata lumea.

Aproape 85% din diagnozele de cancer de sân apar la femei fără o istorie familială cu această boală. În timp ce femeile americane au 1 din 8 șanse să sufere de cancer la sân pe parcursul vieții, bărbații sunt și ei expuși la acest risc. Noi cercetări ne arată că aproape 1 din 1,000 de bărbați din SUA va suferi de cancer la sâni.

Evident, beneficiile unei terapii bazate pe CBD nu se limitează la cancerul de sâni. Oamenii de știință care au descoperit efectele CBD-ului asupra Id-1 sunt optimiști că această descoperire poate fi dezvoltată în orice tip de cancer.

Dacă medicina modernă ar putea preveni cancerul din a ajunge în ultima sa etapă, am putea oferi încă mulți ani de viață milioanelor de oameni de pe planetă care suferă de această boală. Toate acestea datorită unei mici plante!

 

 

Nicio lege nu e mai presus decât viața unui om!

Quote
Topic starter Posted : 16/03/2021 4:52 pm
Share: